Gépinfo
Gépinfo

Ők nyerték a Fliegl Abda Kft. év kereskedői díját – Rekorderedmények a mezőgazdasági eszközök értékesítésében

Ők nyerték a Fliegl Abda Kft. év kereskedői díját – Rekorderedmények a mezőgazdasági eszközök értékesítésében

Fliegl Abda Kft.

A Fliegl Abda Kft. minden évben fontosnak tartja, hogy kiemelje és díjazza legeredményesebb kereskedőinek a munkáját. Közel tíz éve támogatása jeléül minden évben egy saját kivitelezésű díjjal és egy oklevéllel teszi eme közösen elért sikert emlékezetessé.

Az elismeréseket Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cégvezetője, valamint az adott régióhoz tartozó területi képviselő adta át, és köszönte meg a kereskedők 2023-as évben tanúsított kiemelkedő munkáját.

Az eddigiektől eltérően az idei évben újítás történt a díj kategóriáit illetően, de idén is két elismerés került kiosztásra. Az egyik átadott kitüntetés az „Év kereskedője” díj volt, amely az egész éves forgalmat értékelte. A másik kategória pedig az Agro-center termékkörben legnagyobb forgalmat elérő kereskedőt hivatott elismerni.

Az év kereskedője

Az év kereskedőjének járó elismerést a kaposvári Gépközvetítő Kft. nyerte el. A 2012-ben alapított cég kezdetben gépek, egész pontosan kizárólag külföldön található új és használt traktorok beszerzésével, közvetítésével foglalkozott, ahol a gépek finanszírozásának, szállításának, szerviz- és alkatrész-ellátásának megszervezésével nyújtottak komplex szolgáltatást.

Mára a gépek közvetítése mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a normál gépkereskedelem, ami a cég folyamatos fejlődésének mozgatórugója. A Gépközvetítő Kft. szerette volna kiszolgálni a megnövekedett igényeket a magas színvonalú erőgép vontatmányok iránt, ezért részletes piackutatást követően 2020-ban esett a választás a Fliegl kitűnő minőségű eszközeire.

„John Deere traktorokból is a prémium minőséget képviseljük. Ezért választottuk a John Deere-t mint márkát a forgalmazott termékek fő irányaként. Ugyanezt szerettük volna egyébként a pótkocsiknál is megvalósítani. Ezért választottuk a Flieglt, mert egy bejáratott, ismert márkanév, nagyon magas színvonalú, és versenyképes áron kínálják a termékeit. De nem elhanyagolható az sem, hogy a gyári támogatásuk kiemelkedő minőségű” – mondta Csoma Tamás, a Gépközvetítő Kft. ügyvezető igazgatója.

A Gépközvetítő Kft. által forgalmazott termékek közül a legkelendőbb a Fliegl DPW bálaszállító. Ugyanakkor kimagaslóan nagy volumenben kerültek értékesítésre VFW vákuumos tartálykocsik, DK és DDK forgózsámolyos pótkocsik, TMK teknős billencsek, és folyamatosan mutatkozik igény ASW letolókocsira is.

Napjainkra a Gépközvetítő Kft. Magyarország egyik legnagyobb John Deere traktor, Fliegl pótkocsi és Quivogne munkagép forgalmazója.

Ackermann Tamás (jobbra), a Fliegl Abda Kft., és Csoma Tamás, a Gépközvetítő Kft. ügyvezető igazgatója
Ackermann Tamás (jobbra), a Fliegl Abda Kft., és Csoma Tamás, a Gépközvetítő Kft. ügyvezető igazgatója

A díjátadásról készült videó itt tekinthető meg:

Agro-center termékkör

Agro-center termékkörben a 2023-as évben a legnagyobb forgalomnövekedést a Győri Agroker Zrt. érte el. A közel 63 éves múltú cég kezdetben inputanyagok, erőgépek és talajművelők forgalmazásával foglalkozott, majd 2016-ban vált a Fliegl Abda Kft. szerződött kereskedőjévé.

Ez az együttműködés a gyümölcse annak, hogy folyamatosan keresték azokat a gépmárkákat, amiket könnyen be tudnak illeszteni a magyar géppiacra. 2021-re sikerült egy olyan kínálatot kialakítaniuk, amivel képesek megszólítani a kis, közepes és nagy gazdaságokat is egyaránt.

Gépparkjukban a Fliegl termékek mellett megtalálhatóak a Solis és Lovol erőgépek, a Romalko lengyel talajművelőgépek, az Ostraticky ültetvényes gazdaságoknak készített eszközei, az Ino szárzúzó gépek és az FPM Agromehanika termékei.

„Prémium kategóriás márkáról beszélünk, nem kell bemutatni a magyar piacon. A termékei jól beilleszthetők a portfóliónkba, meg a magyar piacra is. Úgyhogy mi hiszünk benne, talán ez a legfontosabb, de ez a gazdáknak a visszajelzése is” – nyilatkozta Marovitz István, a Győri Agroker Zrt. gép-alkatrész-szerviz üzletágvezetője.

Véleményük szerint a kimagasló kereslet a Fliegl termékek iránt abban rejlik, hogy a nagy termelők részéről hatalmas igény mutatkozik prémium kategóriás szállítóeszközökre, ezt a megjelent „ÁTK-s” pályázatok is tovább erősítik.

Továbbá az elmúlt évek alatt tapasztalhatták, hogy a gyártó kiemelten kezeli a szerződött kereskedőpartnereit, kérdés vagy további igény esetén a szervizes és/vagy értékesítő kollégák is készséggel állnak rendelkezésre.

A 2023-as év legnagyobb darabszámban értékesített terméke a Woodking ágvágó volt, de Agro-center termékkörben nagy népszerűségnek örvendtek a Fliegl seprőgépei is. A Győri Agroker Zrt. nagy energiát fektet abba, hogy jó ár- érték arányú gépeket kínáljanak ügyfeleik részére, ezért is értékesítenek Agro-center termékeket ekkora volumenben.

„2019-hez képest több mint tízszeresét forgalmazta 2023-ban az Agroker ezekből az Agro-center termékekből és akkor a logisztikai eszközökről nem is beszélek” – tett megállapítást Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cégvezetője.

Marovitz István, a Győri Agroker Zrt. gép-alkatrész-szerviz üzletágvezetője
Marovitz István, a Győri Agroker Zrt. gép-alkatrész-szerviz üzletágvezetője

A Fliegl Abda Kft. célja tovább erősíteni és építeni a sikeres kereskedői együttműködéseket, hiszen ezáltal képesek még inkább a gyártási tevékenységre fókuszálni.A siker záloga a sok éves eredményes együttműködés.

Gyártóként a Fliegl a gépkereskedőkön keresztül tájékozódik a piaci igényekről. A szerződött kereskedők pedig továbbítják a gyártó által kínált megoldásokat a piac számára. A 2023-as év eredményeit megismerve a Fliegl Abda Kft. bizakodóan tekint előre, és továbbra is biztosítja a kereskedőknek a minőségi eszközöket, hogy a 2024-es év is hasonló sikerekkel és eredményekkel záruljon.

A díjátadásról készült videó itt tekinthető meg:

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

„10 db Furrier pótkocsi mellett tettük le a voksunkat”

2022. június 21. 05:36

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepe van a pótkocsiknak is.

Őrzi vezető helyét a Pronar a pótkocsipiacon

2018. március 7. 07:40

Az év második hónapjában 119 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon.

Ha terményt kell szállítani, a Joskin Trans-CAP pótkocsi az ideális választás! (videó)

2021. augusztus 19. 11:40

A Joskin belga cég által gyártott pótkocsik egyik legkedveltebb típusa a teknős felépítményű Joskin Trans-CAP család. A pótkocsi 4500-as típustól a 6500-as típusig érhető el, egy- és kéttengelyes kivitelben. Tekintse meg videón is a legújabb pótkocsit!

Gépészet Videó

„Soha nem kaptam ekkora ajándékot születésnapomra” - Nyereményjáték 2019 - I. rész

2020. január 28. 17:51

A kéttengelyes PRONAR pótkocsit Baján adtuk át a téti Polgár Zoltánnak, akivel a helyszínen beszélgethettem is egy kicsit, miután körbejárta, megcsodálta élete első új gépét.

Gépinfo Videó