Gépinfo
Fizetett tartalom
Gépinfo
Fizetett tartalom

QUIVOGNE nehéztárcsa – amikor igazán száraz a talaj

QUIVOGNE nehéztárcsa – amikor igazán száraz a talaj

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég, mint igazi francia munkagépgyártó igen széles palettával rendelkezik a tárcsás boronák terén. A kínálatban megtalálhatók a legkisebb gazdasági mérettel rendelkező cégeknek ajánlható 1,5 m széles könnyű tárcsáktól kezdve, a rövidtárcsákon és szőlészeti tárcsákon át a legnagyobb erőgépek mögé kapcsolható, 10,2 m széles nehéz- és szupernehéz tárcsák.

A hagyományos vontatott nehéztárcsák X vagy V elrendezéssel kerülnek forgalomba és elérhetők 3,6 métertől. A hazánkban leginkább elterjedt változat a 6 méteres munkaszélességű tárcsa, amely sok esetben Crosskill lezáró hengerrel van párosítva. Ez a gépkapcsolat a 300-340 LE-s traktorokhoz ajánlható és a hengerrel együtt az összsúly itt megközelíti a 10 tonnát. A legnagyobb gumihevederes erőgépek mögé pedig akár a 10,2 méteres nehéztárcsa is kapcsolható, ahol az önsúly meghaladja a 10, hengerrel párosítva pedig a 16 tonnát.

APAXR-GL akár 10,2 méteres munkaszélességig

A szupernehéz tárcsa külön kategória a gépcsaládon belül. Ekkor a gépsúly eléri a 200 kg-t tárcsalevelenként, amely biztos talajba hatolást és kitűnő szármaradvány keverést és aprítást eredményez még nagy mennyiségű kukorica szármaradvány esetében is.

A tárcsák különböző felépítésűek lehetnek a QUIVOGNE –nál. A henger nélküli alapgépeknél a futómű a tárcsasorok között helyezkedik el. A Magyarországon elterjedtebb esetben, amikor függesztett Crosskill henger is van a tárcsához kapcsolva, a futómű a tárcsasorok mögött helyezkedik el. Ezen kapcsolat igen nagy előnye, hogy egy menetben megtörténik a talaj lezárása is a nehéz Crosskill vagy Cambridge hengerrel. Munka közben az egyenletes mélységről és a pontos talajkövetésről rugózott szintszabályzó gondoskodik. Fontos, hogy a gépkapcsolat hengerrel együtt sem túl hosszú, mint például egy vontatott henger esetében lenne, a közúti szállítás így egyszerűen és biztonságosan megvalósítható.

X tárcsa Crosskill nehézhengerrel

Az igen robosztus munkagépen a tárcsaszög állítása alaphelyzetben mechanikusan, egy rugós csap-furat rendszerrel történik. A beállított tárcsatagok helyzete egy retesszel rögzíthető, megerősítve az egyenletes munkavégzést. Opcióban elérhető természetesen a hidraulikus szögállítás is, amely főleg a nagyobb kivitelű gépek esetében előnyös.

A csapágyazás minősége a QUIVOGNE nehéztárcsáknak szintén nem elhanyagolható, igen hosszú élettartamú és alul extra kopólemezzel védett. A rendkívül robosztus, háromszorosan tömített öntvényházas csapágyak súlya a nagytárcsákon kb. 21 kg.

A tárcsalapok esetében a hagyományosnak mondható 660 vagy 710 mm-es átmérők (6-7-8 mm vastagság) mellett elérhető a 810 vagy 1020 mm-es tárcsalap is. Egy különleges tárcsalap kialakítás az FF (Fleaux-Fleaux) típus. Ez a tárcsalap speciális csipkézettségű, gyakorlatilag minden második csipke ki van vágva, amely előnye, hogy az egy csipkére eső súly szinte a duplája a hagyományos kivitelének. Ebben az esetben a legkötöttebb talajokon is garantált a talajba hatolás és akár a 25 cm-es munkamélység. Nem hiába mondja erre a kivitelre a QUIVOGNE, hogy megvalósítható vele az eke nélküli szántás.

Nehéztárcsa kukorica tarlóban egymenetes lezárással

A tárcsás boronákon belül külön említésre méltó a TineMaster tárcsás lazító. Ezen a munkagépen az első és hátsó tárcsasor között lazítókések helyezkednek el. A kések helyzete több fokozatban állítható, túlterhelés elleni védelme pedig hidraulikus rendszerrel van megoldva. A tárcsás lazító használatával a tárcsák munkamélysége alá dolgozhatunk, így elkerülhetjük a tárcsatalp betegséget. A lezárás itt is fontos, kapcsolt eszközként több fajta, nehéz kivitelű henger is elérhető. A méterenkénti vonóerő 70-80 LE.

Tinemaster tárcsás lazító

 

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, kérem keresse kiemelt kereskedőinket vagy gyári képviselőnket.

Gazsi Zsolt: 30/558-4918

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Az Amazone csoport felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne.

Güttler Black Friday: NÁLUNK EGÉSZ HÉTEN FEKETE PÉNTEK VAN!

Regisztráljon most a kedvezményre jogosító kupon igénybevételéhez!

Újdonság a piacon: Dacia Dokker Pickup

Ugyan a Dacia Dokker Pickup nem kifejezetten szépség, hasznosságban nincsen párja: terhelhetősége 675 kilogramm, az alumínium lemezekből összeillesztett, 179 centiméter hosszú platót kopásálló műanyag oldalfalak szegélyezik.

Együttműködés a Pöttinger és a Magtár Kft. között

A Magtár Kft., a Pöttinger prémium kategóriás szálastakarmány betakarító gépeinek forgalmazásán túl, a szerviz és alkatrészellátás hátterét is biztosítja.

QUIVOGNE talajlazítók 1 – 16 késes kivitelben

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben.

2018. június 5. 10:27

Gépészet Képgaléria

QUIVOGNE MaxiPlant sorközművelő kultivátor

A tavasz folyamán a MaxiPlant kultivátorok bevezető áron érhetők el a kiemelt kereskedőknél.

2018. április 11. 10:48

Quivogne Demeter univerzális kultivátor - a sokoldalú munkagép

A Demeter a tarlóápolás feladatai mellett a magágykészítést és szántáselmunkálást is magas minőségben tudja elvégezni.

2018. február 28. 11:16

Élőben jelentkeztünk az AGROmashEXPO első napjáról

Január 24-én megnyitotta kapuit az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás a HUNGEXPO területén, ahonnan az Agrofórum többször is élőben jelentkezett Facebook oldalán.

2018. január 24. 21:17