Gépinfo
Gépinfo

Régi-új pick-up érkezik a magyar piacra

Régi-új pick-up érkezik a magyar piacra

Agrofórum Online

A 2019-es Genfi Autószalonon mutatta be a dél-koreai Ssangyong vadonatúj pick-up-ját, a Musso Grandot, ami már nyár elején elérhető lesz a hazai márkakereskedésekben is.

A haszongépjármű a Ssangyong Rexton G4 modell esetén már ismert létrakeretes alvázra épül, kapcsolható összkerékhajtású modell, melyhez kétféle hátsó felfüggesztés választható:

  • hátsó merev tengely, laprugóval vagy
  • 5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés.

A hosszított karosszériájú Musso Grand pick-up tengelytávja 3 210 mm, raktérfelületének hossza 1 610 mm, teherbírása laprugós hátsó felfüggesztés esetén 1 062 kg. Az új pick-up elérhető 6 sebességes manuális vagy automata váltóval, igény esetén önműködő mechanikus differenciálzárral (hátsó tengelyen).

A Musso Grand legújabb változatában a korábbinál nagyobb, erősebb és nyomatékosabb, mégis a legszigorúbb Euro 6 károsanyag-kibocsátási normákat is teljesítő, saját fejlesztésű 2.2 literes, közvetlen befecskendezéses dízel motor dolgozik; 181 LE teljesítmény mellett kiemelkedő nyomatékot (400 Nm) ad le a leggyakrabban használt 1400–2800-as fordulatszám-tartományban. A Borg Warner tervezte kapcsolható 4WD összkerékhajtás révén a Musso Grand a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll és akár 3 tonnát is vontathat.

Felszereltsége szinte mindenre kiterjed és olyan biztonsági funkciókat kínál, mint a balesetmegelőzést szolgáló sávváltóasszisztens, a jármű mögötti forgalomra figyelmeztető funkció és a holttérfigyelő.

Az új Musso Grand impozáns méretei mellett minden részlete a nyugalmat, a biztonságot és a precizitást sugallja. Robusztus és karakteres, ugyanakkor sportosan elegáns. A magasan elnyújtott motorháztető, a dinamikus vonalvezetésű tetővonal és sziluett, valamint a hűtőrácsot átölelő markáns és egyedi fényszórók sziklaszilárd megjelenésűvé teszik a tekintélyes méretekkel bíró pick-upot.

Az új Musso Grand belsője egyszerre kelti a személyautók kifinomult és modern benyomását, ugyanakkor erőt is sugároz, mintegy folytatva a haszongépjármű külső megjelenését. A tartós és minőségi, elegáns színvilágú prémium anyagok egy új korszak beköszöntéről árulkodnak. A „Premium” felszereltségi szinten elérhető érintőképernyős 9,2″-es központi kijelző, az elegáns Nappa-bőr kárpit, a műszerfalon és az ajtókon végigfutó hangulatfények, a szellőztethető és fűthető ergonomikus kialakítású első ülések gondoskodnak arról, hogy a pihentető kényelem a mindennapok részévé váljon.

Az új Musso Grand esetében elérhető a 360 fokos kamerarendszer, mely működését tekintve 4 különböző, széles látószögű optikai egység (elöl, hátul és két oldalon) képét állítja össze teljes körű madártávlati képpé, megkönnyítve a parkolást és az alacsony sebesség mellett történő vezetést. Intelligens multimédia rendszer: a kor szellemében Prémium felszereltségi szinttől elérhető a 9,2″-es érintőkijelzővel ellátott multimédia fejegység, mely támogatja az Apple Carplay és Google Android alapú technológiákat. A rendszer képes különböző hangfájlok (pl. Mp3) vagy a beépített merevlemezen tárolt egyéb, nagyfelbontású kép- és videófájlok lejátszására, USB csatlakozón keresztül adathordozók kezelésére, valamint élő-adás rögzítésére is.

A Ssangyong Musso Grand pick-up 2019 június elején érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe.

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24. 06:37

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Hibridhajtással jön az Opel új SUV-csúcsmodellje

2019. május 24. 03:36

Az Opel Grandland X Hybrid4-et 1,6 literes benzines turbómotor és két villanymotor összesen 300 lóereje hajtja. Fogyasztása a WLTP1/NEFZ2 ciklus szerint 2,2 l/100 km, szén-dioxid-emissziója 49 g/km. Mindkettő súlyozott, kombinált, ideiglenes adat. Az Opel első konnektoros hibridjének értékesítése még az első félévben megkezdődik; az első vevők 2020 elején vehetik át az autót.

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23. 06:53

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Az Opelé lesz a legfiatalabb kishaszonjármű portfólió

2019. május 22. 06:36

Sok új asszisztensrendszer és technika teszi még kellemesebbé és egyszerűbbé használójának munkáját a modernebb és még használhatóbb az Opel Movanóban.

Gépinfo Képgaléria

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

2018. június 6. 09:30

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

Magabiztosan végzett az első helyen a Vitara a SUV-piacon

2019. január 10. 10:36

Decemberben összesen 12 465 személyautót és kishaszonjárművet adtak el itthon. A márkák sorrendjét a Ford vezette decemberben a Suzuki és a Dacia előtt. A teljes éves listán azonban a Ford, a Suzuki és a Volkswagen állhatott a dobogóra.

Továbbra is a Ranger, a Vitara és a Ducato vezet

2018. május 8. 09:10

Harminc százalékkal bővült az első négy hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

Egyedi Toyota Hilux érkezik: jön az Invincible 50 Black Edition

2018. április 17. 09:49

A 4x4-es autók között verhetetlennek tartott Toyota különleges kivitellel ünnepli legnépszerűbb pickupja, a Hilux fennállásának 50. évfordulóját.