Gépinfo
Gépinfo

Szárzúzó, kasza és tárcsa a tanyaprogram keretében

Szárzúzó, kasza és tárcsa a tanyaprogram keretében

Agrofórum Online

Újabb négy gépet szereztek be a tanyaprogram keretében a hajdúnánási tanyák lakói számára, a szárzúzó, dobos fűkasza, rézsűkasza és “V” tárcsa összértéke 10 millió 147 ezer forint, melyből 90 százalék az elnyert támogatás, tíz százalék pedig önerő volt.

A szociális szövetkezet vezetői csütörtökön Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek és Szólláth Tibor polgármesternek mutatták be az új gépeket.

A fideszes polgármester elmondta, hogy az elmúlt három évben sikerült olyan gépeket beszerezniük, amikkel a külterületen élők és gazdálkodók számára a dűlőutakat teszik járhatóvá.

Fazakas Sándor emlékeztetett: a kormány Magyarország első tanyaprogramját indította el 2011-ben azzal a céllal, hogy megmentse a tanyasi életformát, ugyanakkor a XXI. századi komfortérzetet is biztosítsa.

A szaktárca vezetője elismerően szólt a termelői piac beindításáról, a nánási portékáról, amely országos ismertségre tett szert, mert mint fogalmazott: az ittenieknek fontos, hogy helyben előállított termékek kerüljenek a helyi fogyasztók asztalára.  

A Tanyafejlesztési Programban egyebek mellett tanyagazdaságok fejlesztését, külterületi földutak felújítását, a tanyai termékek piacra jutását, tanyák villamosítását támogatják, nemzeti forrásból. 

A program keretében az indítás évében, 2011-ben 930 millió forintot osztottak szét 201 pályázó között. Pályázatot nyújthattak be önkormányzatok, kistérségi társulások, tanyagondnoki szervezetek és gazdálkodók két célterületre; tanyás térségek, települések, valamint tanyagazdaságok fejlesztésére. A következő évben a program kerete 1,5 milliárd forintra nőtt, ebből összesen 233 pályázót támogattak. 2013-ban eredetileg 2 milliárd forintra lehetett pályázni, majd a nagy érdeklődés miatt ezt az összeget 3,5 milliárd forintra emelték, amiből végül 529 pályázó jutott forráshoz.

(MTI)

A Vredestein új abroncsméreteket mutat be a VF Traxion Optimall sorozatához

Az új abroncsméreteket a Bolognában 2018. november 7–11. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép (EIMA) kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.

A salátát már robotkertész gondozza

Az Iron Ox salátagyárát egy 720 négyzetméteres raktárban hozták létre, ahol a növényekről nem emberek, hanem Angus, a 450 kilogrammos robot gondoskodik.

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

Az Apollo Vredestein új traktorabroncsokat mutat be a 2018-as EIMA kiállításon

Az olaszországi Bolognában kétévente megrendezett Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép-kiállításon (EIMA) 1900 vállalat vesz részt 40 különböző országból, és több mint 50 000, a mezőgazdaság valamennyi területén alkalmazott munkagép- és berendezéstípust vonultatnak fel.

Lengyel Agro-Tom talajművelő gépek a magyar földekre

A lengyel Agro-Tom talajművelő gépek kiváló minőségben és versenyképes áron vásárolhatók meg a Start-Agro Kft.-től.

2018. június 27. 11:32

Gépészet Videó

A Kinze is belép a nagysebességű talajművelő gépek piacára

Az amerikai Kinze cég bejelentette, hogy beszáll a nagysebességű talajművelő gépek gyártásba, ugyanis licencszerződést kötött a kanadai Degelman Industries-szel.

2018. március 27. 18:01

MTZ, John Deere kombájn, Kverneland eke - Rengeteg mezőgazdasági gépet árverez a NAV

Belarus MTZ traktor, John Deere kombájn, Kverneland eke és kultivátor, fűkasza, rendsodró, pótkocsi, vetőgép, tárcsa, és egyéb munkagépek kalapács alatt.

2018. március 3. 07:43

Praktikus ötletek a motorfűrészek és egyéb szerszámok tárolására

Gondot okoz, hogy hova kerüljön munka után a motorfűrész vagy a fűkasza? Praktikus ötletekre lenne szüksége a szerszámok tárolására? Segítünk!

2018. június 21. 16:44

Gépinfo Képgaléria