COVID-Agrár

A koronavírus miatt nem vesznek amerikai csirkehúst a kínaiak

Agrofórum Online

Kína felfüggeszti az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsfeldolgozó cégétől, a Tyson Foodstól érkező csirkehúsok importját.

Az amerikai vállalat arkansasi húsüzeméből korábban több koronavírussal diagnosztizált munkavállalót is regisztráltak, ezt követően a húsüzemet rövid időre bezárták. A vállalat hozzátette, hogy megtettek minden óvintézkedést, hogy az újabb fertőzéseket elkerüljék, valamint hozzátették, hogy magabiztosak abban, hogy a termékeiket semmilyen módon nem érinti az eset – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. Ennek ellenére Kína ideiglenesen felfüggesztette a Tyson csirkehúsainak importját. A hír hatására 2,8 százalékot zuhant a Tyson Foods részvényeinek árfolyama. A cég részvényeinek árfolyama az elmúlt egy hónapban 5,7 százalékkal zuhant a New York-i Értéktőzsdén, de a cég idei tőzsdei teljesítménye még tragikusabb. Január eleje óta 32,8 százalékkal zuhant a kurzus a jelenlegi részvényenkénti 61 dolláros szintre.

Jó egy hónappal ezelőtt is olyan hír érkezett a cégről, amelynek nem örültek a befektetők. Akkor húsz-harminc százalékkal csökkentette a társaság a marhahús árát az Egyesült Államokban. Ezt a lépést akkor azzal magyarázták, hogy a koronavírus miatt a szupermarketek és éttermek számára eladott termékek ára áprilisban és május elején drasztikusan megemelkedett. Az új típusú koronavírus terjedése miatt fennakadások voltak a Tyson Foods ellátási láncában. Az általános kijárásai korlátozás számos területen a fogyasztói szokások megváltozását hozta magával, amihez a logisztikai folyamatok akadozása is hozzájárult.

A Tyson Foods csirke, marha- és sertéshús és kész ételek forgalmazásával foglalkozik. Számos friss, fagyasztott és hűtött élelmiszeripari terméket gyártanak. Egyes szegmensekben vertikálisan integrált folyamatokat működtetnek.

Június 23-ig az Egyesült Államokban összesen 2,33 millió koronavírusos megbetegedést regisztráltak, az országban 121 ezren haltak meg eddig az időpontig. Az ország mind az összes megbetegedés, mind a halálesetek listáján az első helyen áll a világon.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Rekordszinten a teafogyasztás a koronavírus miatt

2021. október 29. 05:47

Különösen a gyógyteák és a gyümölcsteák örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek, és négy százalékos értékesítési növekedést értek el.

Második napja drágul a szójabab

2020. május 6. 08:03

A szójabab kereskedői újabb kínai eladásokban bíznak, annak ellenére, hogy egyre többen tartanak attól, hogy kiújulhat a vámháború Washington és Peking között.

Kína: Áfonyával növelik a gazdák a bevételeiket

2022. április 19. 16:48

Kínában arra ösztönzik a fiatalokat, hogy indítsanak saját vállalkozást.

A bioszén és a pirolízisből származó energia kikövezheti az utat a szén-dioxid-semleges mezőgazdaság felé Kínában

2023. május 1. 07:35

A globális üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős része a mezőgazdaság számlájára írható, ugyanakkor a szén-dioxid-semlegességhez vezető út nem egyszerű.

Az Egyesült Államok engedményei az agárexportért

2020. január 2. 17:32

Január 15-én írják alá a kereskedelmi megállapodást Kína és az Egyesült Államok között.