COVID-Agrár
COVID-Agrár

Egyre több élelmiszeripari céget érint a koronavírus

Egyre több élelmiszeripari céget érint a koronavírus

Agrofórum Online

Van akit előnyösen, van azonban, akit még a nagyobb kereslet ellenére is hátrányosan érint a koronavírus kapcsán az élelmiszerek iránt megugrott igény.

Utóbbi kategóriába tartozik az Egyesült Államok egyik nagy kiskereskedelmi élelmiszerbolt-hálózata, a Target, amely visszavonta a 2020-as pénzügyi előrejelzését a koronavírus-járvány következtében fellépő bizonytalanságokra hivatkozva. A kereskedelmi lánc szerint az élelmiszer és a háztartási cikkek iránt nagyon magas a kereslet, de a profit várhatóan alacsonyabb lesz a személyzeti kifizetések és a megnövekedett takarítási költségek miatt – szögezte le az Equilor Befektetési Zrt. A vállalat árfolyama nap végére 9,47 százalékos mínuszban zárt.

A nyertesek közé tartozik viszont a fűszereket, szószokat, sajtot és tejtermékeket, húsokat, frissítő italokat, kávét és egyéb élelmiszeripari termékeket is gyártó Kraft Heinz Company. A JP Morgan Chase befektetési bank kedvezőbb ajánlást adott a Kraft Heinz vállalat részvényeire. Sok piaci szereplő az ilyen ajánlások, minősítések alapján hozza meg befektetési döntéseit. Tegnap a „felülsúlyozás” kategóriába sorolták a „semleges” kategóriából az élelmiszergyártó céget, arra hivatkozva, hogy a magasabb hitelállománnyal rendelkező csomagolt ételeket előállító vállalatok profitálhatnak a járvány miatt megugró kereslet növekedésből. Nap végére az árfolyam csupán 0,13 százalékkal csökkent.

A Targetnek több mint 1800 üzlete van az Egyesült Államokban, ezek közül 1535 a saját tulajdonukban. A cég az áruházak mellett digitális csatornákon is értékesíti az általa forgalmazott termékeket. A kínálatban kiemelten fontosak az élelmiszerek, beleértve a romlandó termékeket, száraz élelmiszereket, a tej- és fagyasztott termékeket. A Target 360 ezer embert foglalkoztat és kizárólag az Egyesült Államokban van jelen üzletivel.

A Kraft Heinz teljes bevételének 26 százaléka ketchupokból és szószokból származik, a sajtokból és a tejtermékekből 20, snackekből és fagyasztott termékekből is 20 százaléknyi.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Irán 3 millió tonna búza importját engedélyezi

2020. április 27. 10:47

A teljes mennyiségből 1,6 millió tonnát rakodtak már ki a kikötőkben, és további 400 ezer tonna érkezett, ez a mennyiség készen áll a kirakodásra.

Elindult a nyári szezonális ellenőrzés

2019. július 1. 11:15

A szemlét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kormányhivatalok szakemberei végzik.

Konyhai anyagok, amelyek a kertben is használhatók

2023. október 31. 05:40

Nézzük most sorra, hogy melyek azok a konyhai anyagok, melyek a kertben is használhatók?

Így termelnének élelmiszert más bolygókon

2024. április 4. 15:40

A tudósok szerint egy gombafaj lehet a kulcs ahhoz, hogy más bolygókon, akár különösen előnytelen, száraz körülmények között is lehessen élelmiszert termeszteni.