COVID-Agrár
COVID-Agrár

Itt a Nébih karantén kutatása

Itt a Nébih karantén kutatása

NÉBIH

Hogyan változtak élelmiszervásárlási és étkezési szokásaink a járványügyi helyzet hatására? Milyen élelmiszereket halmoztunk fel? Mit kezdünk a tartalékokkal? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Nébih kutatói, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakembereivel közösen.

Az elmúlt hetekben a legfontosabb feladatunk az új típusú koronavírus-járvány kezelése volt, amely mindannyiunk életét átalakította. Az események természetesen hatással voltak és vannak arra is, hogy hogyan vásárolunk, hogyan étkezünk és hogyan tartalékolunk. A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakemberei által közösen összeállított online kérdőív segítségével képet kaphatunk arról, hogy miben változott az élelmiszerekhez fűződő viszonyunk. A felmérésbe a téma iránt érdeklődők most szabadon bekapcsolódhatnak a Nébih oldalán elérhető felmérés kitöltésével: https://portal.nebih.gov.hu/karanten-kutatas.

A kérdőív kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé, vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz. A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Rekordszinten a teafogyasztás a koronavírus miatt

2021. október 29. 05:47

Különösen a gyógyteák és a gyümölcsteák örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek, és négy százalékos értékesítési növekedést értek el.

Miniszteri irányítás alá kerül a teljes élelmiszerlánc-felügyelet

2020. szeptember 22. 08:03

A lakosok mindennapi biztonságának szavatolása mellett olyan gazdaságilag is jelentős kihívásokkal kell megküzdeniük a szakembereknek, mint a jelenleg is fennálló afrikai sertéspestis, vagy a közelmúltban felszámolt madárinfluenza-járvány.

Folytatódott a gyümölcsök ütemes drágulása

2020. szeptember 14. 10:47

2020. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál.

Forgalomból kivont élelmiszereket kínálnak eladásra, visszaélnek a Nébih nevével

2023. július 13. 07:10

Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók e-mailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, amelyekről díjbekérőt is kiállítottak.

Sikerrel álltak át az online értékesítésekre

2020. november 19. 07:03

A vállalat 1,34 dolláros egy részvényre jutó igazított eredménnyel zárta az elmúlt három hónapot, ami pozitív meglepetés, ezzel 16 centtel haladva meg a konszenzust.