Címke: Fendt

Fendt

A német Fendt vállalat 1997 óta az AGCO Corporation nevű, amerikai globális nagyvállalat része. A cég mezőgazdasági traktorok és gépek gyártója és forgalmazója.  A céget Xaver Fendt alapította 1937-ben. A több mint 80 éves cég története során mindig népszerű technológiai fejlesztéseket hozott a piacra, és fontos mérföldköveket állított fel a mezőgazdaságban. Termékeik: traktorok  minden teljesítménykategóriában, 220-500 LE közötti kombájnok, pótkocsik, fűnyírók, szecskázógépek, bálázógépek, permetezőgépek. Magyarországon az Axiál Kft. a Fendt kizárólagos hazai forgalmazója és importőre. Az Agrofórum Online Gépészet és Gépinfo rovataiban mindig friss híreket talál a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatban.

Agrárhírek / Gépinfo

Három hónapja tart a hazai traktorpiac visszaesése

2019. november 7.

Az októbert is a John Deere nyerte egyébként, ezúttal 55 darabbal, ami 26 százalékos piaci részesedést jelent. A második a New Holland lett 16 darabbal, míg harmadik a TBG 11 eladással.

Agrárhírek / Gépinfo

A vártnál jobb negyedévet zárt a Fendt és a Valtra tulajdonosa

2019. november 5.

A mezőgazdasági gépeket gyártó vállalat 2,11 milliárd dolláros árbevétele enyhén elmarad a 2,21 milliárd dolláros várakozástól.

Agrárhírek / Gépinfo

Tizenhat centes osztalékot fizet a Fendt tulajdonosa

2019. október 29.

Az AGCO nettó árbevétele 9,35 milliárd dollár volt tavaly, ami megfelelt az elemzők előzetes várakozásának, idén enyhe csökkenés a várakozás, 9,31 milliárd dolláros bevételre számítanak a szakértők.

Szakcikkek / Gépészet

Egy kétéves traktort eladni őrültség, de a FENDT 1050-esért megérte

2019. október 21.

A klasszikus családi gazdaságban már 20 éve csak FENDT traktorok dolgoznak, néhány hete pedig megérkezett a legújabb erőgépük is, egy 1050-es típus.

Agrárhírek / Gépinfo

Csaknem ötödével csökkent a traktorpiac szeptemberben

2019. október 7.

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1285 darabbal, ami 53,7 százalékos részesedés a piacból.

Agrárhírek / Gépinfo

Gyengén teljesített a traktorpiac augusztusban

2019. szeptember 9.

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1173 darabbal, ami 53 százalékos részesedés a piacból.

Szakcikkek / Gépészet

Mini vagy Maxi? Hogyan tovább traktorfejlesztés?

2019. augusztus 13.

Az új nagy teljesítményű traktorok rendkívül drágák, viszont a tömegük még így is túl kicsi ahhoz, hogy hatalmas teljesítményüket hatékonyan alakítsák át vonóerővé. A további jelentős tömegnövelés azonban számos ok miatt nem tűnik követendő fejlődési iránynak.

Agrárhírek / Gépinfo

A New Holland feljött a második helyre a traktorpiacon

2019. augusztus 9.

A júliusi versenyt is a John Deere nyerte, 74 darabot adtak el, ami 25 százalékos piaci részesedésnek felel meg.

Szakcikkek / Gépészet

Autóipari formatervezők a traktorpiacon

2019. július 30.

A traktorgyártók közötti piaci verseny, hasonlóan az autóiparhoz, előtérbe hozza az új formai megoldások keresését. A színek, a formák hatásának elemzése eredményeként, egyes gyártók arra a következtetésre jutottak, hogy igazi, átütő sikert csak profi formatervezők bevonásával érhetnek el.

Agrárhírek / Gépinfo

Nem sikerült jól a június a traktorpiacon

2019. július 8.

A júniusi versenyt a John Deere nyerte 76 darabbal és 26 százalékos piaci részesedéssel.