Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Szakcikkek / Életmód

Így készül a házi pörkölt mandula, mogyoró

2022. április 17.

A pörkölt mandula és mogyoró sokféleképpen ízesíthető, így akár kiváló vendégvárónak is.

Szakcikkek / Életmód

Hódok, kincskeresés, na meg a Mariska

2022. április 8.

A programot a We Love Tisza-tó oldal szervezte és hirdette meg, túravezetőnk pedig Fenyves Barbara volt.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Márciusban a Csillagok

2022. április 6.

Országosan szervezett kóstolók, a borhoz párosított éttermi fogások, rendezvények: ez év márciusában az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa első alkalommal rendezte meg március 10. és 17. között az Egri Csillag Hetet.

Szakcikkek / Életmód

Demeter Chocolate, a Csokimennyország

2022. március 28.

A Demeter család neve jól ismert Kiskunlacházán, hiszen a kilencvenes évektől kezdődően működtettek cukrászdát a településen. A Demeter Chocolate gyökerei így igen régre nyúlnak vissza.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Újragondolt hagyományok a Badacsonyi borvidéken

2022. március 12.

Ezúttal a Badacsonyi borvidéken jártunk, ahol beszélgetőtársunk Laposa Bence volt.

Szakcikkek / Életmód

Poroszlói kalandok - vizák, sajtok, betyárok

2022. február 25.

A Tisza-tó és környéke az elmúlt évtizedben elképesztő fejlődésen ment keresztül, jól érzékelhető, hogy igen népszerű mind a hazai, mind a külföldi turisták között.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

D, mint Dubicz, M, mint Mátra

2022. február 23.

A Mátrai borvidék hazánk második legnagyobb bortermelő vidéke. Kevesen tudják, de többezer éves múltra tekinthet vissza. A XX. századig a szőlőművelés, borkészítés volt ezen a környéken a legfontosabb tevékenység, ám a II. világháborút követő időszakban úgy vélték a döntéshozók, hogy a legjobb, ami ezzel a vidékkel történhet az, ha ipari terület lesz. Mindez érthetően kevéssé kedvezett a borkultúrának. Mint ahogy az sem, hogy mind a Rákosi-, mind a Kádár-korszakban a Mátrai borvidéket az Egri borvidék részeként kezelték, és az itt termelt szőlő egri borként került forgalomba.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Kimagasló minőségű, egyedi stílusú fajtaborok a Pécsi borvidékről

2022. február 4.

Ez alkalommal a mohácsi körzetbe látogattunk el, közelebbről a Hásságyba, a Belward pincészetbe, amely igen komoly változásokon ment át az elmúlt tizenöt évben. Beszélgetőtársam a borászat egyik újragondolója, annak vezetője, Wilhelm Dávid borász volt.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Csallóközből Bodrogkeresztúrig - Bodó Judit, a Borászok Borásza

2022. február 1.

Bodó Juditnál, a Borászok Borászánál jártunk, a Tokaji borvidéken.