Címke: Gombaölő szerek

gombaölő szerek

Szaktanácsadás

Milyen betegségtől alakulnak ki apró szürke foltok az őszibarackon?

2022. július 19.

Őszibarackfáim termésein apró, lapos, zöld vagy inkább szürke színű 1-2 mm-es foltok fejlődtek. Szinte mindegyiken. Korábban ilyennel nem találkoztam. Kép alapján meg lehet határozni, hogy milyen betegség ez, és mit érdemes tudni róla?

Agrárhírek / Növényvédelem

Mesterséges intelligenciát használtak az új gombaölő kifejlesztésénél

2022. február 17.

A Bayer piacra dobta a Prosaro PRO 400 SC gombaölő szert a gabonatermesztők számára, ez véd a varasodás ellen és csökkenti a deoxinivalenol (DON) szintjét.

Szakcikkek / Növényvédelem

Időszerű az őszi árpa fungicides védelme

2021. április 12.

Az április elején beköszöntött télies idő elmúltával a szántóföldi kultúrák újra növekedésnek és fejlődésnek indultak. Nem kivétel ez alól az őszi kalászosok csoportja, így az őszi árpa sem. A legtöbb helyen a kijuttatott fejtrágyázás hatására eltűnt az élettani sárgulás, bár a szintén élettani eredetű levélfoltosságok és levélcsúcs elhalások még igen sok táblán nagy mennyiségben fellelhetőek.

Szakcikkek / Növényvédelem

Revycare®: a jövő kihívásaira fejlesztve, a ma gazdáinak!

2021. március 25.

A BASF folyamatos fejlesztői kutatói munkájának eredményeként több jelentős, mérföldkőnek számító fungicid-hatóanyagot fedezett fel, amelyeket a gazdálkodók nagy területen használtak, illetve jelenleg is használnak. Néhányat megemlítve: epoxikonazol, metkonazol, piraklostrobin, boszkalid, Xemium®. Idén jelenik meg a BASF legújabb fejlesztésű azol-hatóanyaga, a mefentriflukonazol, amelynek kereskedelmi márkaneve a Reyvsol®. Ez a Revycare® kalászos-gombaölőszerben, piraklostrobinnal gyári kombinációban kerül forgalomba.

Szaktanácsadás

Hogyan ajánlott az őszibarack levélfodrosodása ellen védekezni?

2020. március 28.

F. Mária kérdése: Mikor, hányszor ajánlott az őszibarack levélfodrosodása ellen védekezni? Vannak-e új szerek ellene?

Szaktanácsadás

Mi okozza barna foltok kialakulását a fagyal levelein?

2020. március 24.

M. Lászlóné kérdése: Fagyal bokraim levelein sok barna szélű foltot vettem észre, a levelei lehullanak. Mi okozza, tehetek-e érte még valamit?