Címke: IKR Agrár Kft.

IKR Agrár Kft.

PR cikk / PR cikk

Szakmai alapon választott mikrobiológiai készítményekkel a kapott támogatás sokszorosát éri az AÖP a gazdáknak!

2024. április 12.

A nitrogén műtrágya dózisának mérséklése a terméshozam romlása nélkül. Együtt túl szépnek tűnik, de igazából olyan, 2023-as szántóföldi kísérletsorozatokkal igazolt ígéret, amit minden olyan gazdálkodó veszni hagy, aki a bizonyított hatásfokú mikrobiológiai termékek helyett a legolcsóbb készítményekkel pusztán „lepapírozza” az AÖP 2 pontot.

PR cikk / PR cikk

A Hunfert NPS immunMAX komplex műtrágyával drága kísérletezés helyett tervszerű a jó termés a kénigényes kultúrákban

2022. szeptember 29.

Szakszerűen összeállított tápanyagterv – egy alapvetés, ami elválasztja a drágán vett tápelemek pazarlását a nyereséges mezőgazdasági munkától, ma mégis sok helyen hiányzik.

Szakcikkek / Házikert

Gyeptelepítés kevesebb nyűggel, gyorsabban? 5 egyszerű tipp a haragoszöld kertért!

2022. szeptember 22.

Úgy tartják, hogy a világon kétféle emberrel találkozhatunk: az egyik már próbálkozott szakszerű gyeptelepítéssel otthonában, vagy a munka részeként sportpályákat, parkokat gondozva, míg mások szerint „a fű zöld és nő”.

Szakcikkek / Növénytermesztés

amazoN és titaN: a műtrágya helyettesítés témája még egyszer!

2022. február 15.

A Biovéd 2005 Kft. decemberben szakmai cikksorozattal kezdte el bemutatni biológiai nitrogénpótló rendszerét. Ez három, elsősorban nitrogénkötést szolgáló, nedvesíthető por (WP) formulázású baktérium készítményből áll:

Szakcikkek / Növénytermesztés

amazoN: posztemergens kijuttatású nitrogénkötő baktérium készítmény

2022. február 9.

Cikksorozatunk bevezetőjében bemutattuk nitrogénkötő baktérium készítményeink használatának lehetőségét a dráguló műtrágyák részleges helyettesítésére. A Biovéd által kidolgozott biológiai nitrogén utánpótlási rendszer három készítményből áll, amiből a nitrogénkötő csávázó szert az előző lapszámban mutattuk be.

Agrárhírek / Terményárak

Az év eleji terménypiaci kilátások

2022. február 2.

A 2021-es év terménykereskedelmi szempontból sok meglepetést, változatosságot tartogatott a magyar gazdák számára. Az év elején, még az ó termésű árak folyamatos emelkedése és az élénk kereslet jellemezte a piacot, a készletek szinte teljesen eltűntek, az export szárnyalt, a hazai feldolgozóipar is elszívta a számára szükséges alapanyagokat. Az ó termésű kukorica a szezon végére – a fizikai készletek hiánya miatt – 90.000 Ft/t árszint fölé is emelkedett, míg tavaszra 75.000 Ft/t búza ár alakult ki. Az olajmagvak árai még ennél is nagyobbat nőttek, a napraforgó tonnánkénti ára meghaladta a 200.000 forintot. A magas ó termésű árszint és az átmenő készletek hiánya előre vetítette, hogy a betakarítás alatt feszült piac alakulhat ki.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Jó permetszerből kevesebb is elég a szőlőnek: IKR Agrár növényvédő szerek a Bujdosó családi birtokon

2021. június 30.

Bujdosó Ferenc szerint, ha mérlegre kell tenni a dolgokat, akkor a kiváló borhoz sokkal inkább egészséges szőlőszemekre lesz szükségünk, mint technikai zsonglőrködésre. Közepes vagy rossz alapanyagból ugyanis nincs mit feltárni egy borban, még a legjobb borásznak sem. A Balatoni borrégió egyik legkedveltebb pincészeténél ezért kiemelt hangsúlyt fektetnek a növényvédelemre, illetve azokra a modern fitotechnikai megoldásokra, amelyek kíméletesebb szerekkel a megelőzésre helyezik a hangsúlyt az ültetvényekben. A permetezéshez egy régi partner, az IKR Agrár Kft. szaktanácsai alapján választanak termékeket.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Úttörő kertészeti műtrágyák: „A megtérüléshez a technológiából kell több, nem az inputanyagból!”

2021. február 17.

Mindegy, hogy a népszerű kertészeti kultúrák újbóli elültetéséről van szó, vagy már növekedésben lévők folyamatos táplálásáról, a jövedelmezőség nyitja a tápanyag-utánpótlásban ma már nem a mennyiség, hanem a minőség.

Szakcikkek / Növénytermesztés

IKR Agrár – új kísérlet-típus

2020. december 3.

A múlt év őszén az IKR Agrár Kft. több új kísérlet típust állított be, mind az őszi búzában, mind a repcében. Egyik újdonságként az úgynevezett technológiai „DEMO” kísérleteket vetették el, a szokásos fajtasorokat kiegészítve kétféle technológiai csomaggal. Ezek mellett őszi búzában elindult egy másik program is, ennek célja pedig a fajtákban rejlő terméspotenciál lehető legnagyobb mértékű kiaknázása volt.