2022. január 7.
A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.
2021. december 28.
A Vulcan Agronál 2019-ig úgy gondolták, hogy folyékony lombtrágyákkal nem foglalkoznak, a rengeteg elvégzett levélanalízis és talajvizsgálat eredménye ugyanakkor azt mutatta, hogy számos tápanyag talajon keresztül történő felvételét nem tudják eléggé segíteni. Ez ösztönözte a szakembereket egy lombtrágya-projekt beindítására, ami mostanra számos, rendkívül sikeres terméket eredményezett.
2021. augusztus 13.
A repce tápanyag-utánpótlást megelőző legfontosabb művelet a tervezés. A kijuttatandó tápanyagmennyiség meghatározásához a Borealis L.A.T digitális eszközei kiváló segítséget nyújtanak.
2021. május 25.
A lombtrágya pedig legyen keserűsó alapú, csökkentse a víz pH-értékét és tartalmazza a szükséges mikroelemet is.
2021. március 22.
A tavaszi fejtrágyázáskor a nitrogén mellett a kén is fontos szerepet játszik.
2020. május 6.
A gabonafélék „fejtrágyázására”, a mennyiség és a minőség javítására.
2020. február 6.
Amikor tápelemek sajátosságait, növényre (és egymásra) gyakorolt hatásait szeretnénk megismerni és elemezni, javaslom, hogy minden esetben a talajból induljunk el. Optimista énem és a mindennapos gazdálkodói eszmecserék azt mutatják, hosszú távon gondolkodva, egyre többen ismerjük el azt az alapvetést, hogy a talajjal kezdődik minden.
2019. november 2.
A piaci árutermelés kereteiben történő borászati tevékenység során nem kerülhetők meg a termék minőségét meghatározó ismérvek.
2019. augusztus 26.
A kénről sokan nem tudják, hogy Nightinale, Beckenbach és társai már a 40-es években, Amerikában, több vonatkozásban tisztázták az élettani szerepét. Tévesen a kén „felfedezését” is, a múltszázad második felére datálják, amikor Európában a 80-as évek végén, a 90-es évek elején a kénhiány jelenségét dán, német és holland kutatók a keresztesvirágúakon, gyümölcsfákon és más olajos növények termesztése során tömegesen tapasztalták.