Címke: Kukoricatermesztés

kukoricatermesztés

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Szélsőségek a kukorica árában: továbbra is nagy a bizonytalanság

2023. november 11.

Nagyon emlékezetes év lesz 2023 a magyar gazdálkodók számára. Egy év alatt a tények és remények mondhatni megjárták a mennyet és a poklot. A klímaváltozásból adódó időjárási anomáliák, a globális világ gazdasági és politikai hatásai nem kerülték el Magyarországot sem, soha nem látott bizonytalanságot, szélsőséges gazdálkodási környezetet teremtve a mezőgazdasági termelők számára. Ennek eredményei pedig a kukoricatermesztésben is megjelentek.

PR cikk / PR cikk

Kérem vigyázzanak, az ajtók zárodnak! – Felértékelődő minőség a kukoricatermesztésben

2023. május 26.

Minden gazdálkodó jól tudja, hogy 2022 nem a kukorica éve volt, a termés mennyisége és minősége is messze elmaradt az elvárttól. A rendkívüli aszály miatt bizonyos régiókban egyáltalán nem volt mit betakarítani, ahol pedig volt termés, ott minőségi problémákkal küzdöttek. Ennek tükrében jogosan merül fel a kérdés: Hogyan alakul a jövő?

Szakcikkek / Növénytermesztés

Kockázatcsökkentés a kukoricatermesztésben

2023. február 24.

Fontos lenne végiggondolni, hogy milyen okok vezethettek ehhez az eredményhez és milyen intézkedéseket kellene tennünk a hasonló helyzetek elkerülésére.

PR cikk / PR cikk

15,27 tonnás hektáronkénti terméshozam a Natur Agro kukoricaversenyén

2022. december 16.

Közel 80 fő részvételével zajlott november 25-én, a budapesti Hotel Anna épületében a Natur Agro Hungária Kft. által immár másodszor meghirdetett "Ki lesz a Kukoricagóré?" című kukorica termésverseny díjátadó rendezvénye.

Szakcikkek / Növénytermesztés

A feltételek adottak: egymillió tonnával több kukoricát termelhetnénk

2022. június 7.

Hektáronként átlagosan akár egy tonnával is növelhető lenne a betakarított kukorica mennyisége.

Szakcikkek / Növényvédelem

Két évtizedes tapasztalattal a kukorica gyomirtásban

2022. június 7.

Megjelenésekor formulációja igazi újdonságnak számított. Az olajos diszperzió egyedi, gyors felszívódást biztosít a terméknek, a hazai piacon az első, 2 órás esőállósággal rendelkező gyomirtó szer lett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nehéz év vár az amerikai kukoricatermesztőkre

2020. május 24.

Összességében, míg a kukorica és a szójabab ültetése jóval meghaladja az átlagot, addig az északi termőterületeken a növények lassabban fejlődnek.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Hol a legjövedelmezőbb Magyarországon kukoricát termeszteni?

2020. május 5.

Vetőmag, talajfertőtlenítő, növényvédő szer, műtrágya, lombtrágya, hogy csak a legfontosabb input anyagokat említsük. Egyesével sem könnyű dönteni, de ha komplex termesztéstechnológiáról beszélünk hozzávehetjük a talajmunkát, a vetőgépet, a permetezőgép fúvókáját, az aratást, betárolást is és sort szinte a végtelenségig folytathatnánk.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Kukoricatermesztés: van hova fejlődni

2019. augusztus 26.

Ha augusztus, akkor FarmerExpo és természetesen Növénytermesztési Konferencia is. Az idei rendezvény előadásai a fenntartható kukoricatermesztés témája köré rendeződtek.