Címke: Munkavédelem

munkavédelem

Agrárhírek / Életmód

Ezt tanácsolják a szakértők a kerti balesetek megelőzéséért

2020. október 30.

A nagyteljesítményű kerti gépekkel történő kerti munka fokozott körültekintést igényel. Nem elég azonban a szakszerű használatot elsajátítani. Ahhoz, hogy a balesetek megelőzhetővé váljanak a szakszerű használati ismeretek mellett bevizsgált védőfelszerelésekre is szükség van.

Agrárhírek / Agrárközélet

A munkavédelmi bírságok összege az első félévben meghaladta a 100 millió forintot

2019. augusztus 28.

Az ellenőrzések elsősorban a feldolgozóipar, az építőipar, a gépipar és a mezőgazdaság területére irányultak, ahol a munkavállalók egészségének, biztonságának veszélyeztetése gyakoribb és súlyosabb is.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az Európai Bizottság munkavédelmi ajánlást fogalmazott meg az agrárium számára

2019. július 5.

Szinte minden munkavégzés közben bekövetkező baleset előfordulhat az agrárium területén.

Agrárhírek / Agrárközélet

Jobban betartják a munkavédelmi szabályokat a munkaadók

2019. február 25.

Az ellenőrzések elsősorban az építőipar, a feldolgozóipar, a mezőgazdaság, a gépipar, az egészségügyi, szociális ellátás és a bányászat területére irányultak.

Agrárhírek / Agrárközélet

Sosem lesz biztonságos a mezőgazdaság?

2019. február 19.

A fluktuáció a mezőgazdaságban igen magas, gondoljunk csak az idénymunkákra, ahol akár hetente is változhat a munkavállalói állomány összetétele. A munkahelyeken megjelenő újabb és újabb munkavállalók komoly nehézséget okoznak a megfelelő és biztonságos munkahelyi körülmények kialakításában.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nem mindegy, hogyan mászik fára – biztonságban a gyümölcsösben

2019. január 31.

Legyen szó metszésről, sebkezelésről vagy éppen gyümölcs betakarításról, fontos szabály a 16/2001. (III. 3.) FVM rendelet a Mezőgazdasági Biztonsági Szabályzat szerint is, hogy amennyiben 2 méteres magasság felett végezzük a munkát, azt kizárólag megfelelően stabil, biztonságos segédeszközről tegyük.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tovább csökkent a munkabalesetek száma az agráriumban

2019. január 25.

A baleseti helyzet javítása érdekében a munkavédelmi ellenőrzések száma a korábbi évek dupláját tette ki 2018-ban, 1530 munkáltatónál volt vizsgálat.

Agrárhírek / Agrárközélet

A szántóföldi növénytermesztés munkabiztonsága

2019. január 24.

A szántóföldi növénytermesztés tekintetében oda kell figyelni arra, hogy a gépkezelők rendelkezzenek az általuk kezelt gépekre érvényes vezetői engedéllyel – a gépek pedig rendelkezzenek a szükséges felülvizsgálati, karbantartási dokumentációkkal, kockázatértékelésekkel.

Agrárhírek / Agrárközélet

Munkavédelem: Milyen veszélyek leselkednek az állattenyésztésben dolgozókra?

2019. január 17.

Az állattenyésztésben dolgozó munkavállalókat ki kell oktatni minden rájuk leselkedő kockázatról, illetve az azok elleni védekezési módokról, az egyéni védőeszközök rendeltetésszerű alkalmazásáról, a munkaeszközök, gépek, kéziszerszámok helyes használatáról a kötelezően előírt munkavédelmi oktatások keretében.