Címke: NAK

NAK

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz. A NAK 2013. március 28-án alakult meg. A kamara létrehozásáról szóló törvény: 2012. évi CXXVI. törvény a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról.

Agrárhírek / Életmód

Idén is elindult a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 17.

A NAK már megalakulása óta, 2013-tól a MAGOSZ-szal együttműködve szervezi a jótékonysági programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását.

Agrárhírek / Agrárközélet

Frissült az öntözési eljárások útmutatója

2019. július 10.

A NAK a hatályos jogszabályoknak megfelelően aktualizálta az öntözéssel kapcsolatos vízjogi engedélyezési eljárásokat összefoglaló útmutatóját.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Állatjóléti felelős képzésre lehet jelentkezni

2019. június 21.

Azt a személyt lehet állatjóléti felelősnek kijelölni, aki a kijelölést megelőzően állatvédelmi képzésen részt vett, és képesítési bizonyítványt szerzett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az osztatlan közös tulajdonnal érintett földeket a gazdáknak adnák

2019. június 11.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara karcagi agrárfórumán és fajtabemutatóján a szakminiszter több aktuális ügyről (öntözésfejlesztés, állattenyésztési törvény, osztatlan közös tulajdoni forma stb) is szót ejtett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nagy István: az új törvény megfelelő rangra emelheti az állattenyésztést

2019. június 9.

Nagy István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tájékoztató agrárfórum és fajtabemutató című rendezvényén ismertette a mezőgazdaságban várható fejlesztéseket, intézkedéseket. Az agrárminiszter elmondta: bízik abban, hogy az új állattenyésztési törvény augusztus 1-jétől életbe léphet.

Agrárhírek / Agrárközélet

Elkezdődött a kamara tagdíjbevallási időszaka

2019. június 8.

Az idei évben változás, hogy az eddigiekhez képest két héttel tovább, 2019. július 15-ig van lehetőség a tagdíjbevallás benyújtására.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Kamarai segítség a napelemes pályázathoz

2019. június 7.

A napelemes rendszer kiépítéséhez nyújtandó támogatás iránt érdeklődők körében végez előzetes felmérést a kamara.

Agrárhírek / Agrárközélet

Jelentős károktól óvta meg a gazdákat májusban a jégkármérséklő-rendszer

2019. június 1.

A jégkármérséklő rendszerrel évente több tízmilliárd forintos nagyságrendű kárt előznek meg a mezőgazdaságban, a polgári, ipari és állami létesítményekben, ingatlanokban és ingóságokban.

Agrárhírek / Agrárközélet

Be kell jelentkezniük a szaktanácsadói névjegyzékbe az agrártanácsadóknak

2019. május 29.

Minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkezni a NAK által vezetett szaktanácsadói névjegyzékbe, akinek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van.

Agrárhírek / Agrárközélet

Orbán Viktor: a magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra

2019. május 23.

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.