Címke: NAK

NAK

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz. A NAK 2013. március 28-án alakult meg. A kamara létrehozásáról szóló törvény: 2012. évi CXXVI. törvény a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ingyenes programmal segíti a kamara a fiatal gazdálkodókat

2019. október 9.

A képzés 16 résztvevőjét pályázaton keresztül választják ki a 18 és 30 év közötti, mezőgazdasági tevékenységet végző magyarországi fiatalok közül.

Agrárhírek / Agrárközélet

Még mindig kevés az öntözéses gazdálkodás

2019. szeptember 24.

2020-tól 2030-ig összesen 170 milliárd forinttal tervezi a kormány támogatni az öntözés fejlesztését.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Tájékoztató fórumokat tart a kamara az afrikai sertéspestis miatt

2019. szeptember 17.

A NAK szeptember folyamán soron kívüli tájékoztató rendezvényt tart az afrikai sertéspestis kapcsán az állattartók részére Miskolcon, illetve Nádudvaron.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A repce vetésének kedvezett a csapadékos idő

2019. szeptember 11.

Országszerte zajlik a repce vetése, a csapadékos időjárás kedvező hatással van a magok fejlődésére.

Agrárhírek / Agrárközélet

Akár egy nap alatt felpörgethetik fejlesztéseiket az agrár-startupok

2019. augusztus 23.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal 2019. szeptember 22-ig várja azoknak a startupoknak a jelentkezését, akik rapid tanácsadással egy nap alatt akár tucatnyi agrár-, üzletfejlesztési vagy befektetési szakember bevonásával állítanák növekedési pályára vállalkozásukat.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Csak a szükséglet felét fedezi a magyar hagymatermés

2019. augusztus 12.

Még kis mennyiségben kapható áttelelő vöröshagyma, a tavaszi, korai vetésű betakarítása pedig augusztus második felében kezdődik, közepes hozamra számítanak a termelők. Az éves 10-12 kg/fő hagymafogyasztásnak jelenleg csak 50-60 százalékát tudja lefedni a rendszerváltozás óta jelentősen visszaesett magyar hagymatermesztés.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Idén sem maradhatott el a dinnyeháború - ki a kapzsi?

2019. augusztus 8.

A Lidl Magyarország a hazai dinnyeszezon közepén felelőtlen, árletörő akciót hirdetett, és a dinnyét olcsó, vevőcsalogató reklámeszköznek tekinti - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A Lidlnek más a véleménye, és a gazdálkodók közül is sokan másképp látják a helyzetet.

Agrárhírek / Életmód

Idén is elindult a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 17.

A NAK már megalakulása óta, 2013-tól a MAGOSZ-szal együttműködve szervezi a jótékonysági programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását.

Agrárhírek / Agrárközélet

Frissült az öntözési eljárások útmutatója

2019. július 10.

A NAK a hatályos jogszabályoknak megfelelően aktualizálta az öntözéssel kapcsolatos vízjogi engedélyezési eljárásokat összefoglaló útmutatóját.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Állatjóléti felelős képzésre lehet jelentkezni

2019. június 21.

Azt a személyt lehet állatjóléti felelősnek kijelölni, aki a kijelölést megelőzően állatvédelmi képzésen részt vett, és képesítési bizonyítványt szerzett.