Címke: NAK

NAK

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz. A NAK 2013. március 28-án alakult meg. A kamara létrehozásáról szóló törvény: 2012. évi CXXVI. törvény a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról.

Agrárhírek / Agrárközélet

Közös Agrárpolitika: a jövőről tanácskoztak a közép-kelet-európai agrárszervezetek

2019. december 7.

Az agrárszervezetek a találkozón a közös agrárpolitika (KAP) jövőjéről tanácskoztak, közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben rögzítették, hogy összehangolják tevékenységüket a 2020-2027 közötti európai uniós agrárpolitika kereteinek és pénzügyi forrásainak kialakítása során.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Itt van a lista: ilyen kukoricát vegyen, ha nagy termést akar!

2019. december 6.

A kukorica posztregisztrációs fajtakísérletet ebben az évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben szervezte meg a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Agrárhírek / Agrárközélet

NAK TechLab inkubációs program - támogató környezet startup vállalkozásoknak

2019. december 6.

A fő cél, hogy az agrárszektor felfedezze, megismerje és alkalmazni kezdje azokat az innovatív megoldásokat, melyek alapjaiban és hosszú távon képesek megújítani a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar működését.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Kiváló minőségben kapható a mikulásvirág

2019. november 25.

A különleges igényű, úgynevezett rövidnappalos növény Közép-Amerikából származik, maximum 13 órás nappali időszak mellett tudnak rendesen kifejlődni a színes fellevelei.

Agrárhírek / Agrárközélet

Stratégiai megállapodást kötött az Agrárminisztérium és a NAK

2019. november 13.

A hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak egy széleskörű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg.

Szakcikkek / Talajélet

Nakon is bizonyított a BactoFil Technológia

2019. október 21.

Minden rosszban van valami jó is tartja a mondás. Így járt ezzel Jakab Gábor - naki gazdálkodó - is, akinek a napraforgó földjén a nyári vihar komoly károkat okozott. A viharkárok felmérése során bebizonyosodott, hogy érdemes volt alkalmazni a BactoFil technológiát az elmúlt években.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ingyenes programmal segíti a kamara a fiatal gazdálkodókat

2019. október 9.

A képzés 16 résztvevőjét pályázaton keresztül választják ki a 18 és 30 év közötti, mezőgazdasági tevékenységet végző magyarországi fiatalok közül.

Agrárhírek / Agrárközélet

Még mindig kevés az öntözéses gazdálkodás

2019. szeptember 24.

2020-tól 2030-ig összesen 170 milliárd forinttal tervezi a kormány támogatni az öntözés fejlesztését.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Tájékoztató fórumokat tart a kamara az afrikai sertéspestis miatt

2019. szeptember 17.

A NAK szeptember folyamán soron kívüli tájékoztató rendezvényt tart az afrikai sertéspestis kapcsán az állattartók részére Miskolcon, illetve Nádudvaron.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A repce vetésének kedvezett a csapadékos idő

2019. szeptember 11.

Országszerte zajlik a repce vetése, a csapadékos időjárás kedvező hatással van a magok fejlődésére.