2025. augusztus 26.
A Magyar Pálinka Lovagrend által szervezett Pálinka szemináriumon jártunk, amelynek célja a pálinkával kapcsolatos tudásanyag megismertetése, és ezáltal a jövőben megjelenő tudósítások szakmai színvonalának emelése volt.
2025. augusztus 26.
Csak hazai gyümölcsből, szigorú szabályok mentén: Barabás Attila nagymester lerántja a leplet a pálinkáról keringő tévhitekről.
2025. augusztus 24.
Házi pálinkafőzés 2025-ben: 86 literig adómentes, de szigorú engedélyezési és bejelentési szabályokhoz, valamint NAV-ellenőrzéshez kötött.
2025. augusztus 18.
Országszerte több mint 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit 2025. augusztus 23. és október 4. között.
2025. június 8.
Rekordszámú nevezéssel zárult a Brillante-2025 verseny, ahol a legjobb párlatok és pálinkás bonbonok is díjazásban részesültek.
2025. január 26.
A „csodaszereket” jobbára gabonából, kukoricából, burgonyából, törkölyből készítették, majd sós vízzel dúsították.
2023. szeptember 24.
Ha feléltük a tavalyi diókészletet, akkor mostanság érdemes kilátogatni a piacra. Ott már feltűnt az idei termés, amely a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács előrejelzése szerint a tavalyinál igencsak jobbnak ígérkezik, méretben és színezésben egyaránt.
2023. március 5.
A 2023. március 31-ig tartó kampány során négy hétvégén át kóstolhatják Magyarország legtüzesebb italát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vámmentes zónáján áthaladók.
2023. február 5.
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon.