Címke: PH

pH

Szakcikkek / Házikert

Mitől szárad a japán juhar?

2023. szeptember 11.

Bármennyire is vágyunk japán juharra, a rossz hír az, hogy nem minden kertben érzi jól magát.

Szaktanácsadás

Hogyan savanyíthatjuk a talajt a körte számára?

2020. április 12.

Sz. Balázs kérdése: Segítségüket szeretném kérni. Hogyan lehet csepegtető öntözéssel savanyítani a talajt ahhoz, hogy megfelelő legyen a ph értéke a körtének a kedvező tápanyag-felvételhez.

Blog / Gazdahely

A pH hatása a permetezés hatékonyságára

2019. október 20.

Amikor azt hallom egy termelőtől, hogy nem használ a szer, vagy azt tapasztalom egy szaktanácsolt területen, hogy valóban nem úgy hat az a hatóanyag, ahogyan elvárnánk; akkor két dologra kell gondolnunk hibalehetőségként. Az egyik a kijuttatási technológia (mikor, hogyan, mivel, stb.) s miután ennek gyorsan utána lehet járni, jöhet a másik: a permetezéshez használt víz megfelelősége!

Blog / Ház, táj

Ezt a földet választottam II. rész

2019. szeptember 18.

A cikk rövid áttekintést kíván nyújtani arról, hogy milyen termesztőközegek – azon belül is földtípusok - állnak ma már rendelkezésünkre, melyiket válasszuk a növény tulajdonságai (pl.: örökzöld növényföld), termesztési helye (szobanövény-föld, balkonnövény-föld), illetve termesztési céljaink (pl.: palántaföld) tekintetében.

Blog / Ház, táj

Ezt a földet választottam I. rész

2019. szeptember 15.

Milyen a jó minőségű virágföld? Miért szükséges ültetés után már pár héttel gondoskodni a növény tápanyag-utánpótlásáról? Milyen tulajdonságot takar a virágföldek ’A’, ’B’ és ’C’ jelölése?