25℃ 17℃
június 17. Laura, Alida, Alina, Szabolcs, Adolf, Bató
Kiskerti teendők

Kistermelői ajándékok karácsonyra

Agrofórum Online

Hamarosan elérkezik a kereskedelem legpörgősebb időszaka és egyben (amennyiben a saját oldalunkat is nézzük) a lehetősége annak, hogy a pénzünkkel „szavazzunk”. Arra szavazunk, hogy a multik szeptember óta csillivilli módon csalogató termékeivel lepjük meg szeretteinket, vagy idén adunk valami újat nem csak az ajándékozottaknak, hanem hazai kistermelőknek, akik szívből készítik termékeiket?

Egyébként is divatja van a ’gasztro’ szóval kezdődő bárminek… gasztrohobbi, gasztrofeszt, gasztroblog, gasztrovlog, gasztroshow… Dobjuk fel az ünnepet gasztroajándékokkal!

Mielőtt a nagy adventi „hajrá” beindul, nézzenek szét ezeknél a lelkes kistermelőknél.

  • A pannonhalmi Zümi méhészet családi vállalkozás: az apa irányítása alatt, az anya szerető gondoskodása mellett közös erővel telnek meg az üvegek a természet ízeivel. A Zümi méhészet exkluzív 2019-es karácsonyi degusztációs csomagjában a mézek legjobbjai kaptak helyet. A fertőtlenítő és nyugtató hatású, vitaminokban gazdag, mindig népszerű akácméz mellé került a kollekcióba kakukkfűvel érlelt gyógynövényes méz is. A desszertmézek közül epres és csokoládés krémmézeket kóstolhat a megajándékozott.

Hol találja meg a Zümi méhészet termékeit? Fb: @zumimeheszet; https://www.zumimeheszet.hu/webaruhaz/

  • A Gourmet & Delicious márka igazán közel áll a szívemhez, így bátran ajánlom a termékeiket. A kis családi manufaktúra története 2015-re vezethető vissza, amikor megvették első földjüket és elvetették az első vetőmagot Tabdiban. Mi lett belőle pár évvel később? Nemzetközi díjnyertes különleges lekvárok, chiliszószok ezerféle variációja, kenyérre kenhetők és mindenféle szemszájnak ingere, valóban gourmet különlegesség. A Gourmet & Delicious Manufaktúra minden évben szebbnél-szebb dobozokkal készül, hogy egyedi ajándékkal lephesse meg szeretteit!

Hol találhatóak a Gourmet & Delicious termékek? Fb: @gourmetanddelicious; https://www.gourmetanddelicious.hu/

  • A közel 30 éves gazdálkodói múlttal rendelkező Sudár-birtok az egyik legismertebb fűszertermesztő hazánkban. Egy hagyományos értékrenden alapuló modern, családi gazdaság, ahol egy több, mint hat hektáros fenntartható gazdaságban szántóföldi növénytermesztés mellett fűszer- és gyógynövénytermesztéssel foglalkoznak. Gyógynövényeiket, teáikat, fűszereiket maguk szedik és dolgozzák fel kézzel. Ökológiai gazdálkodásból származó gyógy- és fűszernövényeik, teakeverékeik karácsonyi díszcsomagolásban kaphatóak.

Hol találhatóak a Sudár-birtok termékei? Fb: @sudarbirtok; http://sudarbirtok.hu/

  • A balástyai Évkerék Ökotanyán két hektárnyi területen teremnek a homoktöviscserjék, melyeknek gyönyörű, narancssárga bogyóiból homoktövisvelőt és mag-héj őrleményt készítenek. Ezzel a különleges, finom szuper-gyümölccsel nem csak a téli időszakra vértezhetik fel magukat a betegségek ellen, egész évben remek vitamin- és tápanyagforrást biztosít. Tökéletes választás azok számára, akiknek az egészség mellett a fenntarthatóság is fontos szempont, és szívesen támogatják a kistermelőket, és a kisgyermekek mellől otthonról dolgozó édesanyákat.

Hol rendelheti meg az Évkerék Ökotanya termékeit? Tel.: 06/70-670-32-55; E-mail: evkerek.okotanya@gmail.com; ÉVKERÉK HOMOKTÖVIS – A gyógyító gyümölcs Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/233739687517672/

  • A Neked Terem csapata pedig nem csak a karácsonyi gasztroajándék beszerzésében segíthet, hanem a karácsonyi menü legjavát is letehetik az asztalra, hiszen ők azok, akik az ország több kistermelőjét összefogva a termelőtől az asztalra juttatják el a hazait. Itt nem kérdés a minőségi alapanyag, ahogyan a környezettudatosság sem, de kifejezetten biot is találhat a termékeik között, aki éppen arra vágyik. Karácsonyi ajándékdobozaik között pedig a csokoládés, a cukormentes, a fűszeres mellett igazi, fullextrás „legjava” díszdobozt is találnak. Ha tőlük vásárolnak, egyszerre támogatnak több lelkes hazai kistermelőt!

Hol találhatók a Neked Terem termékei? Fb: @nekedterem; https://www.nekedterem.hu/A fenti válogatás természetesen csak egy apró merítés egy hatalmas és színes világból: a hazai kistermelők munkáiból. Érdemes csemegézni belőlük, támogassanak vásárlásukkal hazai lelkes termelőket!

A cikk NEM fizetett reklám!

 

10 centi alatt csípje le! - Így hoz több termést a paradicsom

2025. június 14. 13:10

A paradicsom kacsolása nélkül nincs bő termés: mutatjuk, mikor és hogyan távolítsa el a hajtásokat, hogy egészséges növényt neveljen!

Poloskák a paradicsomon? Védekezzen természetesen!

2025. június 12. 08:10

Nem kell elkeseredni – mutatjuk, hogyan védekezhet otthon, egyszerű eszközökkel, természetes módszerekkel a poloskák ellen.

Bio megoldások a sok eső okozta káoszban

2025. június 8. 05:40

Nagyon extrém az időjárás mostanában, hűvösek voltak többnyire a napok, főleg az éjszakák és gyakran párásabb a levegő a május-júniushoz képest. Megszaporodnak a gombafertőzések az idei évben.

Rozmaring metszése: így őrizze meg a bokros formát!

2025. május 30. 14:10

A rozmaring elburjánzása és fásodása megelőzhető, ha szakszerűen metsszük. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket és időzítést.

Alternatív vetőmagkezelési eljárások – felfutó ágazat

2022. július 15. 09:32

A biológiai vetőmagkezelési üzletág az elmúlt évek során jelentős fejlődésen ment keresztül, és ez a tendencia folytatódik is.

A tönköly, a tönke és az alakor – Kalászos kísérletek biogazdálkodóknak

2022. november 23. 18:26

A célirányos nemesítés már évek óta zajlik hazánkban, az új, speciális fajtákra viszont még várni kell.

Mezőgazdasági támogatás a biodiverzitás szolgálatában

2021. október 27. 11:29

A saját, jól felfogott érdekünk az, hogy a biológiai sokféleség védelme egyre nagyobb jelentőségű legyen. A mezőgazdasági termelőknek, de mindenki másnak is, aki valamilyen formában zöldfelületet gondoz, át kell alakítania tevékenységét az élőhelyek megőrzése érdekében.

Biogazdaságból a vállalatcsoportig

2023. május 15. 13:26

Menzel Christine, aki magyar a német neve ellenére, több szempontból is rendhagyó életet és pályaívet tudhat magáénak. Hamburgban született és közgazdász diplomáját is ott szerezte, a nyolcvanas évek végén Magyarországra jött, ahol megalapított egy kis biogazdaságot.