22℃ 11℃
április 29. Péter, Katalin, Roberta
Agrárhírek / Agrárközélet

Fontos a felelős állattartás

2019. április 20.

Nem szabad élő állatokat ajándékozni, csak olyan helyre, ahol alapos megfontolás után vágnak bele a gondozásukba.

Agrárhírek / Agrárközélet

Gyümölcsfeldolgozó épül Szekszárdon csaknem 700 millió forintból

2019. április 20.

Az üzem kapacitása évente 200 tonna alma feldolgozását teszi lehetővé, ami naponta egy tonna gyümölcs aszalását jelenti. Az itt készülő almaszirmot elsősorban a Dél-Dunántúlon, kiskereskedelmi forgalomban tervezik értékesíteni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A kucsmagomba igazi tavaszi különlegesség

2019. április 20.

Áprilisban jelenik meg bokros, erdős élőhelyén az „igazi”, az ízletes kucsmagomba, valamint a hegyes kucsmagomba, amelyek sajnos kevésbé gyakoriak, viszont finomabb ízűek.

Agrárhírek / Agrárközélet

Rohamosan fejlődik az ökológiai gazdálkodás

2019. április 20.

Az EU teljes ökológiai piaca 2017-ben 34,3 milliárd euró volt. Aki időben felismeri a fenntartható termelési modellben rejlő agrárgazdasági potenciált, komoly versenyelőnyre tehet szert.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Bulgária: folyékony arany és rózsaszín álmok

2019. április 19.

Az Agrofórumnak – az Európai Unió jóvoltából – lehetősége volt arra, hogy betekintést nyerjen a bolgár mezőgazdaságba, illetve abba, hogyan hasznosulnak ott a támogatások.

Agrárhírek / Támogatások, pályázatok

Növekedhet az import élelmiszerek aránya, ha csökkennek az agrártámogatások

2019. április 19.

Sajnálatos, hogy a 2020 utáni hétéves tervezési időszak előkészítésekor nem újabb programok indításáról folyik a vita Brüsszelben, hanem arról, mennyi pénz fog rendelkezésre állni és ebből mennyi jut hazánknak.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Húsvéti fonott kalács

2019. április 19.

Ha valamikor, hát húsvétkor tényleg érdemes nekiállni a kalács-sütésnek. Szerintem a házi péksütemény készítés az egyik legjobb dolog, ami a konyhában történhet.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Húsvéti sonka

2019. április 19.

Ha rajtam múlna, minden héten főznénk sonkát. Jó, hát lehet, hogy a tormát és a retket időnként lecserélném valami másra, de magát a sonkát szerintem nagyon nehezen tudnám megunni.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Ha péntek, akkor halas recept: Sült ponty káposztával

2019. április 19.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Agrárhírek / Nagyvilág

A hiphop zenétől finomabb lesz az ementáli?

2019. április 19.

A hiphopos sajtot egyöntetűen édeskésebbnek találta a zsűri, és a laborvizsgálat is megállapította, hogy különbözik a társaitól.