Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

ID DAVID életérzés a szőlőkbe, gyümölcsösökbe kizárólag a Vektor kínálatából! – Egy termékcsalád, melyért hálásak lesznek növényei!

ID DAVID életérzés a szőlőkbe, gyümölcsösökbe kizárólag a Vektor kínálatából! – Egy termékcsalád, melyért hálásak lesznek növényei!

Vektor Team

Az Industrias David egy spanyol vállalkozás, mely évtizedek óta gépeket gyárt szőlőkbe és gyümölcsösökbe. Felmerül a kérdés, hogy ebben mi a különleges, hisz ezt sok más gyártó vállalat is megteszi? Az előremutató technológiai újítások/fejlesztések, a high tech környezet, melyben dolgoznak, a hozzáadott magas szellemi érték, a precíz, megbízható kivitelezés, valamint a sokoldalúság, hisz egy-egy gépet opciók garmadájával turbózhatunk fel. Megtalálják itt számításukat a kisebb és nagyobb gazdaságok egyaránt.

A Vektor Team 2012 óta ápol partneri kapcsolatot a spanyol gyártó céggel, melyre jellemző a fiatalos lendület, a stabilitás, s ezalatt a 7 év alatt rengeteg gazdának sikerült segítenünk megtalálni a tökéletes gépi megoldást ültetvényeikbe.

Mint minden évben, idén is felkészültünk készletgépekkel, melyre érdemes gyorsan lecsapni!

Ismerjük hát meg most közelebbről ezeket!

Kezdjük a soraljművelőkkel, melyekről általánosságban elmondható, hogy rendkívül gyors munkavégzést tesznek lehetővé kettő az egyben mozgásuknak (radiál és paralelogramma) köszönhetően, akár új telepítésben is alkalmazhatóak, és egyszerűen, gyorsan csatlakoztathatóak traktorra.

Típusai:

Xl soraljművelő                                               http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/soraljmuvelok-xl

Két oldalas soraljművelő                             http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/soraljmuvelok-3pont

Bio soraljművelő                                            http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/soraljmuvelok-bio-3pont

Kombi soraljművelő                                    http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/kultivatorok

Készletgépeink között megtalálhatóak gravid rövid tárcsák, csonkázók, lombszívók és síkfalmetszők is, nézzük hát most ezeket!

Gravid rövidtárcsa: Tökéletes eszköz szőlőbe és gyümölcsösbe mellyel a talaj előkészítését, szellőztetését illetve szerves tápanyaggal való keverését végezhetjük el.

Manuálisan szélesség állítható erősített váz (opció: hidraulikus kivitel) melegen hengerelt szerkezeti anyagokból (80x80x8). Az ellentétes irányba állított tárcsalapoknak (átm. 50 és 60 cm) köszönhetően alkalmas akár 14 km/h munkasebességre is 6-12 cm-es munkamélységben.

http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/rovidtarcsak

Csonkázó: Könnyű, de robosztus gép, mely felszerelhető a traktor elejére gyors csatlakozó rendszerrel. Ideális a szőlő hajtások vágására, szinte minden művelési módnál. Megerősített vágóegységgel szerelve, ami által nagy munkasebességre képes kicsi karbantartás mellett. Munkasebesség akár 10 km/h is lehet!

http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/csonkazok-alagut

Lombszívó: A lombszívó a traktor frontjára építhető standard elemeivel. A tépőegység automatikusan közelíti meg a lombozatot és a kiálló hajtásokról letépi a leveleket, vágókés hiányában a bogyók így nem sérülnek meg. A géppel virágzástól kezdve egészen a betakarításig lehet dolgozni anélkül, hogy a szőlőszemeket károsítaná. Szenzor segítségével be lehet állítani, hogy mennyi levelet szedjünk le a fürtzónából, amiben segítségünkre van egy munkahenger, ami a traktor helyzetétől függetlenül mindig a beállított mértékben érinti a lombozatot. Munkasebesség 3-7 km/h lehet.

http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/lombszivok

Síkfalmetsző: Professzionális munkaeszköz a gyümölcsfák előmetszésére, ahol minden egyes fűrésztárcsát egy független, hidromotor hajt (nincs ékszíj vagy lánchajtás). A nagy teljesítményű gép a könnyű kezelhetőségnek és a vágási pozíciók sokaságának köszönhetően, több mint 250°-nyi szabad mozgást enged a vágóegységnek. Tökéletes vágásminőség és biztonságos üzemeltetés, minden motor (fűrésztárcsa) egyenként hajtott. A különleges kialakításának köszönhetően a metszés a vágóegység mindkét oldalával elvégezhető, így a vágóegységgel egyaránt lehet munkát végezni a traktor jobb-, illetve baloldalán is. Függőlegesen (felfelé vagy lefelé történő metszésre, függően az ágak tájolásától) és vízszintesen (a vágott gallyak potyoghatnak a traktorra, illetve a szomszédos sorba) is lehet metszeni. Szerelhető már 40 LE feletti traktorokra.

http://www.vektor-mezogep.hu/iddavid/sikfalmetszok

Készletgépeink meglétéről kérjük érdeklődjön a következő elérhetőségeken:

Nyugat – Magyarország: +36 70 375 48 30
Kelet – Magyarország: +36 70 375 48 14
Dél – Magyarország: +36 70 375 48 29

ajanlatkeres@vektor-mezogep.hu

Újdonságok, akciók, érdekességek miatt látogassanak el Facebook oldalunkra:

www.facebook.com/vektormezogep

Vektor Team

A Massey Ferguson okos teljesítmény programja megjelenik a Stage V MF 6700 S szériában

2019. november 14. 11:03

A kompakt méretek sokoldalúságot és agilitást eredményeznek, aminek a haszna a csekély fordulókör. A kategórián jelentősen túlmutató hidraulikarendszer és a könnyű kezelés tökéletes rakodótraktorokká is teszik a gépeket.

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó

Szántáselmunkáló hengerek hazai referenciákkal

2019. november 5. 14:33

A szántáselmunkáló hengerek alkalmazása a munkagépek közül talán a legszélesebb körű. Használata tavasszal elkezdődik a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, utána nyáron kapcsolt munkagépként (pl nehéztárcsa után) a talajmunkák lezárására és ősszel a magágykészítésre, vetések lezárására illetve szántáselmunkálásra vehetjük igénybe ezt a sokoldalú munkagépet.

Magyar gyártmányok az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 1. 12:12

Hannoverben 2019. November 10-16 között kerül megrendezésre a világ legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítása, ahol 51 ország mintegy 2750 kiállítója mutatja be legújabb innovációit, koncepcióit és vízióit a mai és az eljövendő mezőgazdaságáról. Az előrejelzések szerint több mint 400.000 látogató várható, amelyből 100.000 feletti a külföldi. 

Miért torzulnak a szőlő hajtásai és levelei?

2019. június 17. 10:26

S.Soma kérdése: A szőlőim egy részén teljesen eltorzultak a levelek, illetve a hajtásvégek is. Úgy tűnik, nem is fejlődik "normálisan" az a növény. Mi okozhatja ezt, hogyan védekezhetek?

Egyre nagyobb területen szeretnének borszőlőültetvényt telepíteni

2018. május 17. 09:00

Idén több mint 500 hektár új borszőlőültetvény telepítésére pályáztak a hazai szőlészek.

Tűzelhalás: most maximális a fertőzési veszély

2018. június 7. 04:34

A gyümölcsösökben szinte minden kultúrában folyamatosan kell védekezni, a szőlőbogyók a legérzékenyebb fenológiai stádiumban vannak.

Metszés tavasztól télig I. rész – mit metsszünk télen?

2019. január 30. 04:36

A fás szárú növények nyugalmi állapotban végzett metszése általában a vegetatív fejlődést segíti (leveles hajtások erőteljes növekedése), a nyár közepén végzett művelettel az erőteljes növekedésű hajtások fejlődését megállítva a generatív fejlődés lesz túlsúlyban (bőséges virágzást indukálunk).