Már üzemel a jégkármérséklő-rendszer

2020. április 15. 13:36

Az ország 986 pontjáról ezüst-jodidot a felhőkbe juttató rendszer nem csak a mezőgazdaságot óvja, hanem a lakossági, ipari, állami létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat.

Megindultak a tavaszi szántóföldi munkák

2020. április 15. 08:35

A talajhőmérséklet az ország jelentős részén már megfelelő a kukorica vetéséhez, a tavaszi munkákat egyedül a továbbra is rendkívül száraz időjárás lassíthatja.

Mától lép életbe az országos tűzgyújtási tilalom

2020. április 10. 08:34

Az erdők védelme és a károk megelőzése érdekében, a fokozott erdőtűz kockázat miatt, 2020. április 10-től országos tűzgyújtási tilalom lép életbe.

A megszokottnál jobban nőttek az élelmiszerárak

2020. április 8. 13:16

Éves összehasonlításban az élelmiszerek ára 7,6 százalékkal nőtt, 0,6 százalékponttal élénkebben az előző havinál.

Szárazságra hívja fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat

2020. április 7. 08:16

A kapás növényeknél a száraz talaj okoz gondot, miután a talajhőmérséklet lassan eléri a vetéshez szükséges értéket, de a magágy előkészítése sokfelé száraz, poros talajon történik.

Sikeres a földértékesítési program első üteme

2020. április 3. 13:47

Átlagosan a meghirdetett földek 60%-ára érkeztek ajánlatok, összesen közel 3,5 milliárd forint értékben.

Rövidesen elindul a jégeső elleni védekezés

2020. április 3. 10:17

A berendezések ezüst-jodid tartalmú hatóanyagot égetnek el, ami feláramlással a felhőkbe jut, ott csökkentve a kialakuló jégszemcsék méretét.

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak márciusban

2020. április 2. 16:33

Márciusban a szemes termények ára februárhoz képest 1,9 százalékkal, 3,2 ponttal tavaly márciusi szintre, 164,6 pontra esett.

Bejelenthetőek a tavaszi fagykárok

2020. április 2. 08:37

A tavaszi fagy jól beazonosítható, pontszerű káresemény, amely egy adott naphoz kötődik, és ettől a naptól számítódik a 15 nap a káresemény bejelentésére.

A vendéglátók is válasszanak helyi termelőktől!

2020. április 1. 08:53

A kiszállítást végző vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a helyi alapanyagok, termékek választásával hathatós segítséget nyújthatnak a helyi termelők számára.