2021. július 29. 05:26
A skót whiskygyártó, a Glenfiddich egy fenntarthatósági kezdeményezés részeként megkezdte szállító teherautóinak átalakítását, hogy alacsony kibocsátású biogázzal is működjenek, melyhez a saját whisky-desztillációs folyamatból származó hulladékokot használnak fel.
2021. július 27. 07:37
A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.
2021. július 25. 11:50
Koroknai Editnél, a Kortaportán jártunk…
2021. július 15. 05:25
Az Európai Unióban egyre növekszik az ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztása, miközben az ilyen árucikkek behozatali mértéke 2019 és 2020 között kissé csökkent.
2021. július 14. 09:27
Az édesítőszerként, kedvelt finomságként mindenki által ismert méz új oldalát mutatta be Baranyai Edina, a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének adjunktusa a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj egyik idei nyertes pályamunkájában. Mint az kutatásaiból kiderült, a méz rendkívül jól konzerválja a belé zárt összetevőket, afféle időkapszulaként használható a térség éghajlati, környezetszennyezési múltjának feltárásához.
2021. június 27. 10:38
A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.
2021. június 13. 08:36
Az ok, amiért ennek az egyébként hétköznapi alapanyagnak a fogyasztására irányul jelenleg a figyelem, kettős: egyrészt a nem elégszer hangsúlyozható élelmiszer-pazarlás visszaszorításának igénye, másrészt a vegetáriánusok körében a hús pótlása.
2021. június 11. 09:47
Zamárdiban mutatta be a vendéglátós szakma képviselőinek a helyi Fenegyerekek Zrt. saját fejlesztésű Vadvíz családját.
2021. június 2. 06:16
Az etetőanyaghoz keverhető több komponensű kiegészítő a halak életfolyamataira és a halastavi ökoszisztémára egyaránt pozitív hatást gyakorol.
2021. május 22. 08:36
A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-ről, a termékeiről, névadójáról, a pálinkaszektor helyzetéről beszélgettünk Fabulya Attila okleveles pálinkabírálóval, a kóstolóház vezetőjével.