Hogyan védjük meg a jostát télen?

2025. január 5. 08:10

Ahhoz, hogy a növény sérülésmentesen élje túl a zord téli hónapokat, intézkedéseket kell tenni.

Datolyaszilva: így lehet a gyümölcs édesebb és ízletesebb

2024. december 27. 14:10

A hagyományos kakifajták, más néven datolyaszilva-fajták éretten lágy, zselés állagú gyümölcshússal rendelkeznek, és csak teljesen érett állapotban fogyaszthatók.

Mitől lesz hosszúkás az alma?

2024. december 16. 14:40

A szűkebb értelemben vett bioregulátorok olyan növényi hormonok, amelyeket a növények maguk is készítenek, a mindennapi működésükhöz nélkülözhetetlenek.

Felértékelődik a bodza, mert alacsony tőke- és munkaerőigénnyel termeszthető

2024. december 11. 14:40

Az utóbbi évtizedekben az élelmiszeripar ismét felfedezte a bodza gyümölcsének nagy mértékű antocianin-tartalmát.

Megsokszorozódott a birstermesztés Magyarországon

2024. december 5. 13:50

Egyre nagyobb lendületet vesz a hazai birstermesztés. Legnagyobb termőterülettel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye rendelkezik.

A naspolya betakarítása: ezért érdemes megvárni az első fagyokat

2024. november 29. 08:10

A naspolya áltermései, amelyek akár 5 magot is tartalmazhatnak, október végétől érnek be. Az érés során zöld színük barnára vált.

Hogyan gondozzuk a citromfát télen?

2024. november 22. 11:10

Az első enyhe fagyok miatt nem kell azonnal pánikba esni, mivel egy kis hideg nem árt a növénynek.

Kistermelői ültetvények helyzetértékelése egy gyakorló gyümölcstermesztő szemével

2024. november 22. 08:10

A nagyüzemi ültetvények fokozatos megszűnésével, felszabdalásával, amelyek egy része elhanyagolttá is vált, új tennivalók sokaságával kerültünk szembe.

Gyümölcsfajok tápanyag-tartalékolása télre

2024. november 15. 09:40

Tavasszal a csonthéjasok virágzási időszakában még hideg a talaj, a gyökerek még nem kezdtek el igazán dolgozni, nincs jelentős tápelemfölvétel a talajból.

Ehetjük-e nyersen a kökényt?

2024. november 8. 06:40

A kökény magja, hasonlóan a sárgabarack és a mandula magjához, amygdalint tartalmaz, amely a szervezetben ciánsavra bomlik, és súlyos mérgezési tüneteket okozhat.