Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

KITE Zrt.

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét.

Az első MTG vezérlőegységet 2011-ben mutatta be a gyártó, azóta folyamatosan bővülő szolgáltatások köre épül a modul biztosította kapcsolatra (gondoljunk csak a távoli kijelző elérésére, az Expert Alert riasztásokra vagy a dokumentációs adatok folyamatos szinkronizálására a John Deere Műveletközpontjával – hogy csak néhány példát kiemeljünk).

Egy gép CAN kommunikációs csatornájára kapcsolódva képes a rendszer az üzemeltetés paramétereit is rögzíteni, az egyes funkciók (a gépekbe épített automatizálási lehetőségek) használatáról információt szolgáltatni. Így pontos, rögzített adatok alapján hozhatunk döntéseket, növelve ezzel a gép kihasználtságát, a munkavégzés hatékonyságát.

De mi a helyzet akkor, ha az üzemeltetett gépflottában más gyártó gépei is működnek? Csak úgy lehet teljes a kép, ha minden szereplőről a legteljesebb információ áll rendelkezésünkre.

Arra már a kezdetek óta van lehetőség, hogy az MTG vezérlőegységet más gyártó gépeibe szerelve, a modul saját GPS antennájának segítségével követni tudjuk az eszköz mozgását, illetve a be- és kikapcsolt állapotát.

Arra szintén volt eddig is lehetőség, hogy az ilyen gépekben üzemeltetett GreenStar kijelzővel összekapcsolva a modult a dokumentációs adatok adatfelhőbe való automatikus továbbítását biztosítsuk. Azonban idegen gépek üzemeltetési adatait eddig nem érhette el a John Deere MTG vezérlőegysége.

A 2023-ban megjelent új JDLink™ R és annak költséghatékony alternatívája, a JDLink™ M modem, azon túl, hogy illeszkednek és képesek kihasználni a telekommunikációs technológia fejlődéséből adódó lehetőségeket, ha csatlakoztathatók más gyártó CAN adatcsatornájára, arról bizonyos szabványos formátumú adatokat képesek kinyerni és feldolgozni.

Az adatok köre gyártótól függően változó, akár 14 paraméter rögzítése is lehetséges. Ilyenek például a motorfordulatszám, motorterhelés, hűtőfolyadék-hőmérséklet, üzemanyag-fogyasztás, elhasznált üzemanyag, DEF szint, üzemanyagszint, hátsó és mellső TLT fordulatszáma. A kinyerhető információk köre nagymértékben függhet a gép gyártójától, típusától, sőt még a gép évjáratától is!

A JDLink™ M modem – azon túl, hogy kedvezőbb árú, mint a nagytestvér R modem – a beépített GPS és GPRS antennájának köszönhetően egyszerűbb telepíthetőséget biztosít. A tápfeszültség és a CAN busz csatlakoztatásán túl nem igényel egyéb beállítást, akár 15 perc alatt is elhelyezhető egy gépben.

Terjessze ki rálátását a teljes gépflottájára, növelje az üzemeltetés hatékonyságát pontosan rögzített adatok alapján! Keresse a KITE Zrt. munkatársait a támogatott géptípusok és az azokból elérhető adatok kérdésével!

Benkő Lajos
központi vevőszolgálati mérnök

KUBOTA munkagépek – 360°-os teljesítmény a 100%-os sikerért

2024. május 24. 16:10

A Kubota szortimentjében a hatékony mezőgazdasági munkához elengedhetetlen munkagépek széles választéka is megtalálható.

Részleges terminálás is végezhető a Busa forgókapájával

2024. május 20. 12:10

Ha a Busa állítható forgókapájának szögét visszább vesszük, elérhető részleges terminálás.

Gépek a KITE-től az állattenyésztők részére

2024. május 16. 16:10

Termékpalettája széles skálát ölel fel, beleértve a kaszákat, rendterítőket, rendképzőket és szervestrágya-szórókat.

A XERION 12-es széria hulladékból előállított fenntartható üzemanyaggal is működik

2024. május 13. 12:10

A 15,6 literes hathengeres Mercedes-Benz motorok hidrogénezett növényi olajokkal (HVO) való üzemelésre vannak engedélyezve.

Úton a mezőgazdaság megújulása felé

2019. május 23. 06:53

A mezőgazdaság sürgős megújulásának egyik záloga, ahogy látható, a dróntechnológia lehet, amelyben további komoly potenciál rejlik.

Prémium kategóriás megoldásokkal várta a látogatókat a CHH Műszaki KFT az AGROmashEXPO-n

2018. január 30. 19:30

A CHH Műszaki KFT mezőgazdasági és élelmiszeripari gépforgalmazó, a dán Cimbria vállalatcsoport közvetlen hazai képviselete.

Precíziós Műhely: bepillantás az Agrofil precíziós világába

2018. december 12. 07:44

A hallgatókat egy – a teljes precíziós eszköztárat felvonultató – kiállítással egybekötött konzultációra várta az Agrofil-SZMI Kft. Püskin, ahol a gyakorlatban alkalmazott és kevésbé alkalmazott technológiák teljes arzenálját mutatták be az érdeklődőknek.

Az alapfelszereltségű drónok sokoldalú használatának lehetőségei

2019. január 9. 08:32

35 méter magasan repülve a drón által készített képek 1cm/pixel felbontásúak, így minden egyes növény elkülöníthető a felvételeken