Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

ARASZ – gazdálkodási napló!

ARASZ – gazdálkodási napló!

Arasz Informatikai Kft.

Mezőgazdasági szereplők részére nem kell bemutatni, mekkora terhet jelent a gazdálkodási napló, webgn, vagy nitrát jelentés helyes, jogszabályoknak megfelelő vezetése.

Az ARASZ Gazdálkodási Napló Szoftver erre a problémára találta meg a hatásos választ. Bárki számára elérhető egy olyan rendszer, ami egyszerűen és könnyen kezelhető, pár nap használat során elsajátítható. Nincs szükség több napos vagy hetes oktatásra, ami azt az egyetlen célt szolgálja, hogy a Gazdálkodási Naplót, Web-GN-t vagy a Nitrát jelentést hibátlanul elkészíthessük.

Az ARASZ  hathatós segítség a mezőgazdasági résztvevőknek, naplózási kötelezettséggel bíróknak.  Akik már ezt a programot használják, tudják, hogy a napló vezetése nem nehézség, nem egy rendkívül időigényes és idegesítő kötelezettség, hanem egy könnyedén, precízen és átláthatóan teljesíthető feladat.

Az Egységes Kérelemből kinyerhető xls beolvasásával könnyített a tábla adatok rögzítése. Az akár több táblát is összefogva rögzíthető agrotechnikai-műveletektől a permetezésen, trágyázáson át, a szarvasmarha állomány ENAR listából történő importálásáig – jelentősen rövidíti meg az ARASZ a naplóírással töltött időt. A rögzített adatokból jól használható listák, lehívások állnak rendelkezésre a felhasználók számára, ami szintén nem mellékes.

Egyszerű felület, átlátható használat. Ahol lehet az ARASZ leegyszerűsíti a munkát, Beépített figyelmeztetések segítenek abban, hogy a naplónk ne csak „készen legyen”, de lehetőség szerint hibátlanul álljon rendelkezésre. Mindez egy olyan, webes elérésű felületen keresztül történik, aminek kezelése nem függ eszköztől, ugyanúgy használhatjuk személyi számítógépen, laptopon, vagy akár machintoson, mint tableten vagy telefonon. Nem kell telepíteni, vagy menteni az adatainkat.

Az ARASZ-t folyamatosan frissítjük, figyelemmel kísérjük a jogszabályi változásokat és igyekszünk azonnal „reagálni” ha szükséges. A napló vezetése során a szoftverben lehetővé tettük az adatrögzítés megkönnyítése érdekében az összefogható táblák, műveletek, trágyázások vagy akár permetszerek csoportos rögzítését az adatbevitel során, így is csökkentve az erre fordítandó időt. Tápanyag-gazdálkodási terv is készíthető az ARASZ-ban, ez a tavalyi év folyamán került a szoftverbe.

Igyekszünk meghallgatni ügyfeleink kéréseit, milyen listákat, lekérdezéseket szeretnének látni az ARASZ-ba bevitt adataikból. Amit úgy ítélünk meg, hogy mindenki számára hasznos, az bekerül a szoftverbe. A rengeteg bevitt adat így még nagyobb értéket képvisel, hiszen nem csak egyszer, a napló beadáskor, vagy ellenőrzéskor használható, hanem egy folyamatos kontroll tud lenni a munkában.

Továbbra is törekszünk arra, hogy a partnereinknek személyre szabottan tudjuk átadni a saját felületüket, ez azt jelenti, hogy azokat az adatokat, amik .xls formátumban megvannak náluk és szükségesek a Napló vezetése szempontjából, lehetőség szerint beolvassuk a programba.

Az Arasz előnyeit a fejlesztéseknek és egyszerű kezelésnek köszönhetően, az egészen kis területen, akár már 20 hektáron gazdálkodók és a hatalmas, akár több részből álló, több ezer hektáron gazdálkodó cégcsoportok is kiválóan tudják élvezni.

Az ARASZ-szal csak egyszer kell dolgozni, egy adatot csak egyszer kell rögzíteni, és mind a papíralapú napló, mind az ÁNYK-ba betölthető web-gn, vagy nitrátxml-ek kinyerhetőek így. Sok szaktanácsadóval és gazdával konzultálva, rengeteg a pozitív visszajelzés, hogy nem kell a szoftvernek köszönhetően ugyanazt az adatot 2- 3 alkalommal rögzíteni minden évben

Ha Önt érdekli az ARASZ, a www.arasz.hu oldalon , vagy e-mailben az iroda@arasz.hu címen, de akár a facebook-on is utána nézhet. Miután felvettük a kapcsolatot felmérjük az igényeket, és a gazdaság, vagy partnerek számát figyelembe véve készítünk ajánlatot a szoftver használatához.  Szükség esetén el is megyünk és személyesen bemutatjuk a szoftver könnyed, egyszerű használatát. Éves felhasználói díjunk van, ami tartalmaz minden költséget, a bevezetéstől kezdve a folyamatos frissítésekig. Rendelkezésre áll egy naprakészen tartott Felhasználói Kézikönyv is, amit szerződéskötéskor megkapnak az ügyfeleink.

Ne feledjük, naplóvezetési kötelezettsége jóformán mindenkinek van, ehhez remek segítség az ARASZ.

Kérje bemutatónkat!

Arasz Informatikai Kft.
iroda@arasz.hu
www.arasz.hu

Tonivit – a biztos alapozásért

2019. szeptember 18. 10:22

Minden olyan körülmény, amely növényeink korai gyökérfejlődését hátrányosan érinti (pl. kései vetés, nem megfelelő magágy, időjárási tényezők, stb.), terméskiesést és az árbevételben is jelentkező károkat okoz.

A napraforgó termesztéstechnológiája 2014-18

2019. szeptember 18. 10:01

A 2018/19-es mezőgazdasági év vége felé közeledve érdemes néhány szóban számot vetni arról, hogy az utóbbi években milyen trendeket láthattunk a napraforgótermesztésben.

Szakmázzunk a BAYER-rel - Egy biztos pont a kalászosok termesztéstechnológiájában

2019. szeptember 9. 08:03

Széles hatásspektrumú csávázószer lévén, a Lamardor® igen magas aktivitást mutat az összes fő betegség ellen.

Sokszínű kínálat, innovatív megoldások a SAATEN-UNION kalászosportfóliójában

2019. szeptember 3. 10:16

A termelési adottságainkhoz (termőhely és termesztéstechnológia) és elvárásainkhoz (termelési cél, jövedelemtermelő képesség, termésstabilitás) legjobban illeszkedő fajta kiválasztása jól mérhető információkon és tapasztalatokon alapuló, komoly és összetett munka.

Módosult a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszaka

2019. január 4. 08:33

A Miniszterelnökség a kifizetések mielőbbi megkezdése érdekében módosította a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszakát.

Már megtehető a nitrát adatszolgáltatás

2018. február 4. 11:33

A nitrát adatszolgáltatást 2018. március 31-ig kell teljesíteni. Ebben a NAK is segíti a gazdálkodókat egy online gazdálkodási naplóval.

Gazdálkodási napló – nehézségek nélkül

2018. szeptember 23. 14:38

Mezőgazdasági szereplők részére talán nem ismeretlen az a változás, amit az elmúlt 5 évben a Gazdálkodási Napló adattartalma mutatott. Míg pár évvel ezelőtt elég volt egy egyszerű formátumú, – és nem is mindenki számára kötelező – naplót vezetni, mára mindez egy időigényes „nem szeretem” feladattá vált. Mindezek miatt előfordul, hogy a gazda kevésbé látja szükségét a napló írásnak, illetve időhiány miatt halogatja; ami egy esetleges hatósági ellenőrzés során igen kellemetlen következményeket vonhat maga után.

ARASZ: Gazdálkodási napló – a fejlődés útján

2019. április 16. 10:10

Bő egy év telt el azóta, hogy az ARASZ Agro Adminisztrációs Szoftver megjelent a piacon. Ezalatt a rövid idő alatt mégis több, mint ezer Gazdálkodási Napló, és ezáltal web-gn vagy nitrát jelentés készülhetett el a fenti program segítségével.