Zöld jelzés a génszerkesztett paradicsomnak Angliában?
2022. május 25. 17:16
A fogyasztó D-vitamin szintjét növelő paradicsom lehet az első génmódosított termény, amely forgalomba kerülhet Angliában.
Mikor ,,robbanhat be” a drónos permetezés Magyarországon?
2022. május 24. 15:34
Amint a hazai jogszabályi háttér, a drónpilóta-képzési feltételek rendeződnek, a drónos permetezés kétségtelenül jelentős szerepet fog betölteni a precíziós gazdálkodásban,
Mesterséges intelligencia a méhkaptárakban is
2022. május 24. 05:32
Egy izraeli székhelyű cég a robotikára és mesterséges intelligenciára támaszkodva keresi a megoldást a krízisre.
Gépipari piaci növekedés termelési kockázatokkal
2022. május 21. 07:36
2022-ben az olasz mezőgazdasági gépek kereskedelme jó szinten maradhat, a piaci ösztönzők és a finanszírozási megoldásoknak is köszönhetően.
A beporzóválságról
2022. május 20. 17:05
Május 20., a méhek világnapja alkalmából ,,legalább” egy cikk erejéig érdemes megemlíteni ezeket a mindennapjaink és az ökológiai egyensúly fennmaradása szempontjából pótolhatatlan szervezeteket, kiegészítve az egyéb beporzó rovarokkal.
A quinoa egyre szélesebb körben terjedhet
2022. május 20. 06:41
A quinoa egyre népszerűbb, mint magas fehérjetartalmú, kellemesen dióízű, gabona jellegű termés.
Fokozódik a harmadik országokból származó uniós gyümölcs- és zöldségimport
2022. május 19. 13:16
A főbb uniós tagállamok továbbra is egyre több gyümölcsöt és zöldséget importálnak unión kívüli országokból.
Intelligens permetezőgépet mutatott be a BASF hazánkban
2022. május 13. 09:11
A BASF Európában második országként Magyarországot jelölte ki Németország után, az új SmartSprayer intelligens permetezőrendszerének teszteléséhez.
A gazdaságok száma 30%-kal csökkent 2010-hez képest
2022. február 6. 13:36
Sok kisgazdaság van Magyarországon, a termelés azonban koncentrált
Gyöngyköles – a klímaváltozás alternatív gabonanövénye
2022. január 11. 10:24
Az agrár- és klímakutató szakemberek évek óta figyelmeztetnek a globális felmelegedés következtében fellépő szélsőséges időjárási események lehetőségére. A komoly, magas hőmérsékleti csúcsokkal kiegészülő aszályos periódusok negatív hatást gyakorolnak az alapvető élelmiszer-növények termeszthetőségére, beleértve a búzát is.