Baklanova Szandra

Agrofórum Online

Zöld jelzés a génszerkesztett paradicsomnak Angliában?

2022. május 25. 17:16

A fogyasztó D-vitamin szintjét növelő paradicsom lehet az első génmódosított termény, amely forgalomba kerülhet Angliában.

Mikor ,,robbanhat be” a drónos permetezés Magyarországon?

2022. május 24. 15:34

Amint a hazai jogszabályi háttér, a drónpilóta-képzési feltételek rendeződnek, a drónos permetezés kétségtelenül jelentős szerepet fog betölteni a precíziós gazdálkodásban,

Mesterséges intelligencia a méhkaptárakban is

2022. május 24. 05:32

Egy izraeli székhelyű cég a robotikára és mesterséges intelligenciára támaszkodva keresi a megoldást a krízisre.

Gépipari piaci növekedés termelési kockázatokkal

2022. május 21. 07:36

2022-ben az olasz mezőgazdasági gépek kereskedelme jó szinten maradhat, a piaci ösztönzők és a finanszírozási megoldásoknak is köszönhetően.

A beporzóválságról

2022. május 20. 17:05

Május 20., a méhek világnapja alkalmából ,,legalább” egy cikk erejéig érdemes megemlíteni ezeket a mindennapjaink és az ökológiai egyensúly fennmaradása szempontjából pótolhatatlan szervezeteket, kiegészítve az egyéb beporzó rovarokkal.

A quinoa egyre szélesebb körben terjedhet

2022. május 20. 06:41

A quinoa egyre népszerűbb, mint magas fehérjetartalmú, kellemesen dióízű, gabona jellegű termés.

Fokozódik a harmadik országokból származó uniós gyümölcs- és zöldségimport

2022. május 19. 13:16

A főbb uniós tagállamok továbbra is egyre több gyümölcsöt és zöldséget importálnak unión kívüli országokból.

Intelligens permetezőgépet mutatott be a BASF hazánkban

2022. május 13. 09:11

A BASF Európában második országként Magyarországot jelölte ki Németország után, az új SmartSprayer intelligens permetezőrendszerének teszteléséhez.

A gazdaságok száma 30%-kal csökkent 2010-hez képest

2022. február 6. 13:36

Sok kisgazdaság van Magyarországon, a termelés azonban koncentrált

Gyöngyköles – a klímaváltozás alternatív gabonanövénye

2022. január 11. 10:24

Az agrár- és klímakutató szakemberek évek óta figyelmeztetnek a globális felmelegedés következtében fellépő szélsőséges időjárási események lehetőségére. A komoly, magas hőmérsékleti csúcsokkal kiegészülő aszályos periódusok negatív hatást gyakorolnak az alapvető élelmiszer-növények termeszthetőségére, beleértve a búzát is.