Méhhotel vásárlás és elhelyezés: tippek a beporzók vonzásához
2025. május 23. 13:10
A méhhotel nemcsak látványos kerti kiegészítő, hanem a beporzók megóvásának praktikus eszköze is. De vajon milyet érdemes választani, hová helyezzük, és kik költözhetnek bele?
Alacsony alkoholtartalmú borok: új irány a borászatban
2025. május 22. 14:10
Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borok iránti kereslet növekszik, új technológiák és piaci stratégiák formálják a borászat jövőjét.
A kolosztrumos edények tisztítása sorsdöntő lehet
2025. május 21. 16:10
A kolosztrum életmentő lehet a borjak számára, de csak akkor, ha az itatáshoz használt eszközök megfelelően tiszták.
Méhek világnapja: május 20. – A beporzók védelmében
2025. május 20. 08:10
A méhek világnapja május 20-án hívja fel a figyelmet a beporzók nélkülözhetetlen szerepére és védelmük fontosságára.
Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?
2025. május 18. 16:10
Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.
Hatékonyabb állattartással kevesebb antibiotikum?
2025. május 17. 16:10
A FAO szerint az állattartás hatékonyságának növelése akár 57%-kal is csökkentheti az antibiotikumhasználatot 2040-ig, megelőzve a rezisztencia terjedését.
Borfogyasztás: ki iszik többet?
2025. május 16. 16:10
A globális borfogyasztás 2024-ben 1961 óta nem látott mélypontra süllyedt, de egyes országok továbbra is kiemelkednek a mennyiség és az egy főre jutó fogyasztás terén.
Teafaolaj mire jó? Természetes megoldás bőrproblémákra és fertőtlenítésre
2025. május 16. 08:10
A teafaolaj antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai révén számos egészségügyi és háztartási alkalmazásban bizonyított.
Aceszulfám-K: biztonságos édesítőszer?
2025. május 15. 14:10
Az EFSA friss értékelése szerint az aceszulfám-K mesterséges édesítőszer biztonságosnak minősül, de a fogyasztók kételkednek.
A jövő takarmánya a rovarfehérje?
2025. május 14. 16:10
A rovarfehérje-alapú takarmányok fenntartható alternatívát kínálnak az állattenyésztésben, de vajon készen áll-e az iparág az áttörésre?