Húsvétkor (is) Húsvéti rozmaringot!
2022. április 15. 09:36
Dr. Szani Zsolttal, a Nébih Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóságának témavezetőjével beszélgettünk a Húsvéti rozmaring almafajtáról.
Hímes tojás: színek, minták, üzenetek
2022. április 10. 05:37
Fekete Ildikóval beszélgettünk, aki a tojásfestést rendkívül szerényen, csak a hobbijának nevezi. Teszi ezt úgy, hogy a hímes tojás készítéssel már gyakorlatilag valamennyi olyan elismerést kiérdemelte, amellyel egy népművész rendelkezhet…
Hódok, kincskeresés, na meg a Mariska
2022. április 8. 06:36
A programot a We Love Tisza-tó oldal szervezte és hirdette meg, túravezetőnk pedig Fenyves Barbara volt.
Márciusban a Csillagok
2022. április 6. 11:38
Országosan szervezett kóstolók, a borhoz párosított éttermi fogások, rendezvények: ez év márciusában az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa első alkalommal rendezte meg március 10. és 17. között az Egri Csillag Hetet.
Szedd magad a Kertben a tulipánt!
2022. április 2. 17:07
Április hónapban pedig leginkább a tulipán látványában gyönyörködni, azt fotózni, illetve akár szüretelni is a ’Szedd magad’ program keretében. Mindezt pedig Nyíregyházától nem messze, Ferenctanyán.
Demeter Chocolate, a Csokimennyország
2022. március 28. 04:36
A Demeter család neve jól ismert Kiskunlacházán, hiszen a kilencvenes évektől kezdődően működtettek cukrászdát a településen. A Demeter Chocolate gyökerei így igen régre nyúlnak vissza.
Mayer a csillagos tizenegyes
2022. március 21. 08:49
Sok-sok éven keresztül úgy tűnt, hogy leáldozott a szörpkészítésnek és az véglegesen a nagymamák tevékenységi körébe szorult, hiszen minek is a sok macera, amikor a sokszínű-ízű üdítők már bárhol elérhető áron kaphatóak...
Újragondolt hagyományok a Badacsonyi borvidéken
2022. március 12. 05:36
Ezúttal a Badacsonyi borvidéken jártunk, ahol beszélgetőtársunk Laposa Bence volt.
Furmint, Fülöp, Füleky és Acetánia, vagyis kiruccanás Bodrogkeresztúrra
2022. március 6. 10:27
Alig pár hónapja jártam Bodrogkeresztúron, most mégis ismét ide vezetett az utam, a Tokaj-Hegyalja egyik csodás kis településére. Visszatérésem oka roppant egyszerű volt: a legutóbbi látogatás ráébresztett, hogy mennyi- de mennyi minden van itt, amit még látnom kell. Ezúttal két határozott úticélom is volt: az egyik a Füleky pincészet, a másik pedig az Acetánia, az ecetmúzeum.
Poroszlói kalandok - vizák, sajtok, betyárok
2022. február 25. 05:36
A Tisza-tó és környéke az elmúlt évtizedben elképesztő fejlődésen ment keresztül, jól érzékelhető, hogy igen népszerű mind a hazai, mind a külföldi turisták között.