Szöőr Bea

Agrofórum Online

Három generáció együtt: Rózsa pincészet

2023. március 15. 07:41

Aszút nyilvánvaló, hogy nem minden évben készítünk, csak akkor, amikor az évjárat ezt lehetővé teszi.

Lehetnek hántoltak vagy hántolatlanok, de előállításuk teljességgel környezetbarát

2023. március 13. 13:26

Balogh Károly kosárfonó népi iparművésszel a pályájáról és a szakma jövőjéről éppúgy beszélgettünk, mint arról, hogy miért zömében Lengyelországból érkezik hozzánk az alapanyag.

Látogassunk magánkerteket!

2023. március 3. 09:24

Szomorú Miklós kertészmérnökkel a kezdetekről, önfenntartó kertekről éppúgy beszélgettünk, mint arról, hogy milyen érdekességek várják azokat, akik részt vesznek a programjaikon.

Fejlesztések nélkül is lehet, de nem érdemes

2023. február 20. 14:36

A Kóder-család hosszú évtizedek óta foglalkozik gyümölcstermesztéssel, a jelenlegi gazdaság alappilléreit a szülők tették le a rendszerváltást követő időszakban.

Egy csepp Tisza-tó – Ahol sulyomból készítik a csokoládét

2023. január 26. 07:36

Habár közel 20 éve is van már annak, hogy Szabó István úgy döntött, ha törik-ha szakad, de ő megcsinálja a Tisza-tó csokoládéját, az ’Egy csepp Tisza-tó’ nevű csokoládé manufaktúrát mégis mindössze hét éve alapította meg.

Nem csak korhelyeknek

2023. január 22. 08:34

A bajai és a tiszai halászlevet követően a tiszacsegei korhely halászlé is bekerült a Magyar Értéktárba, így viselheti a ’kiemelkedő nemzeti érték’ címet.

Számadó csikós, Junior Prima díjjal

2023. január 17. 09:48

Nem akarok késni, hiszen elfoglalt személyhez igyekszem, olyanhoz, aki szigorúan tartja magát a megbeszéltekhez. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen ő nem más, mint Kosina Péter, csikós számadó, pusztai ember.

Istennyila, vad mandola, vízi dió, vízi gesztenye…

2023. január 6. 09:32

Akik ismerősek kicsit is a Tisza-tavon illetve annak környékén, azok valószínű, hogy találkoztak már a sulyommal. Ez a találkozás általában nem konfliktusmentes, ’köszönhetően’ a termés adottságainak. De mi is ez a sulyom? Eszik-e vagy isszák, esetleg mindkettő? Hol bukkanhat rá a lelkes természetjáró?

Egy saját utas villányi: Bakonyi pincészet

2022. december 28. 09:34

Bakonyi Péterrel, a Bakonyi pincészet egyik tulajdonosával, ügyvezetőjével beszélgettünk.

Precíziós technikák, technológiák a hajtatásban

2022. november 20. 07:34

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete több, mint tíz éve szervezi meg az Országos Őszi Hajtatási Napot, amelynek elsődleges célja az, hogy felkészítse termelőit a következő szezonra. Az idei program központi eleme a környezeti fenntarthatóság zöldséghajtatásban történő biztosítása volt.