Egyedi karakterű, kifinomult borok tisztességes profittal
2022. január 12. 04:36
Takler Andrással a szekszárdi borvidék történetéről, az elmúlt évtizedek kihívásairól, tervekről, na meg borokról beszélgettünk.
AgroSprint: egy hazai kisvállalkozás útja a Forbes 100-as listájára
2022. január 5. 05:36
Fülöp Gábornéval, a AgroSprint Zrt. egyik tulajdonosával és igazgatósági tagjával eredményeikről, generációváltásról és a zöldség-gyümölcs feldolgozóipari ágazat nehézségeiről is beszélgettünk.
Egy, csak egy leány van a gáton - Hotyek Zita szőlész és kádármester
2021. december 10. 04:36
Hotyek Zita szőlészként dolgozik, de a kádár mesterséget is elsajátította, és ha ideje engedi, részt vesz a családi műhely munkájában.
Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely, ahol minden palack egyedi
2021. november 28. 05:36
A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.
Csíz sajtműhely: sajtkészítés mesteri szinten
2021. november 27. 07:36
Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.
Cifraszűrrel betakarva
2021. november 26. 08:36
A cifraszűrről fogok most mesélni. Nem teszek többet, mint közreadom, amit Bak Zoltán szűrkészítő mestertől, népi iparművésztől hallottam.
Tokaji sanzon
2021. november 22. 05:36
Rácz Erika borásszal, a SanzonTokaj tulajdonosával beszélgettünk.
Csuporka: a bolt, amely szemléletváltásra is tanít
2021. november 17. 05:36
Ez a cikk a csodálatos Csuporka nevű boltról magáról, és az egyik tulajdonosáról, Szekeresné Brigittáról szól.
A beszállítók felkutatása sem egyszerű feladat
2021. november 13. 05:36
Széles Zoltánnal, a Széles Húsüzem tulajdonosával a biotermékek forgalmazásának lehetséges buktatóiról, tapasztalatairól beszélgettünk, no meg arról, hogy miért van az, hogy osztrák biocsirke kerül a magyar asztalra.
Légli Géza: soha sem késő elkezdeni
2021. november 11. 07:36
Légli Gézával hivatásról, természetközeli szőlőművelésről és az ágazat helyzetéről beszélgettünk.