A palackba zárt természet
2021. október 23. 07:35
A Grál Pincészet a csúcsgasztronómiába, illetve a hozzáértő magán vásárlók számára forgalmaz a kezdetektől fogva.
Egy sajtmester, aki együtt lélegzik a tejjel
2021. október 3. 08:39
Pozsa Panni sajtmesterrel beszélgettünk sajtokról, elhivatottságról és a Sajtmustráról.
Jó borok és egy falatnyi éden
2021. október 2. 06:38
A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken folyik a szőlőtermesztés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban.
Reménységünk: a parlagfű-olajosbogár
2021. szeptember 27. 09:36
Bár a parlagfű már hosszú évtizedek óta megtelepedett Európában, azonban természetes ellenségei Magyarországon ez idáig még nem jelentek meg. Érthető hát az öröm, hogy immár hazánkban is megtalálható a parlagfű-olajosbogár.
Borok ráérős beszélgetésekhez
2021. szeptember 26. 09:46
Ha szíves vendéglátásra vágynak és asztal melletti ráérős beszélgetésekhez (is) tökéletesen illő bort keresnek, akkor jó szívvel ajánljuk a Heit Pincét Bihardiószegen.
Bikák és csillagok
2021. szeptember 25. 08:35
Gál Tiborral, a Gál Tibor Pincészet vezetőjével beszélgettünk.
Szerethető különlegességek ribizliből
2021. szeptember 14. 09:38
A LOUIS sorozat, a Lajos-Király Manufaktúra legújabb prémium termékcsaládja, mely jelenleg limitált palackszámban kapható, hordós érlelésű fekete- és fehérribizli-bort, valamint ribizliboros bonbont tartalmaz.
Terítéken voltak a vadhúsok
2021. szeptember 6. 09:58
Jelenleg hazánkban az egy évre jutó vadhúsfogyasztás 30 dkg/fő, amely elenyésző az uniós átlaghoz képest. Pedig, mint az a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon is elhangzott, hazánkban éves szinten mintegy 10.000 tonna vadhús képződik. Mindemellett tudni kell azt is, hogy ez a vadhús prémium minőségű, egészégügyi ellenőrzése rendkívül szigorú és fenntartható módon „keletkezik”. Érthető hát a szakma és a szaktárca azon törekvése, hogy a vadhús fogyasztását népszerűsítsék a fogyasztók körében. Bizonyára sok módon történhet ez, de az egyik legsikeresebb módja az a rendezvény volt, amelynek a Pákozdi Pagony adott otthont.
Kortaporta: a felelős állattartás mindenekelőtt
2021. július 25. 11:50
Koroknai Editnél, a Kortaportán jártunk…
A folyamat egy újabb része...
2021. július 3. 09:03
Nagyon várják az egyetemi hallgatókkal való együttműködést pl. a drónok növényvédelembe való bekapcsolásának a területén.