Több mint egy mester, több mint egy mesterség - debreceni mézeskalács manufaktúra
2020. január 19. 10:36
Radics László népi iparművésszel, a Népművészet Mesterével, a szakmája gyökereiről, a több száz éve megőrzött eszközökről, alapanyagokról beszélgettünk.
Szívgyógyszer sem lenne nélkülük - a gyógynövények reneszánsza
2020. január 12. 08:21
A hazai fogyasztók továbbra is a kamillavirágot, a bodza- és hársfavirágot, valamint a csipkebogyót, illetve az ezekből készült teákat vásárolják a legnagyobb számban.
Minden cseppjében családi vállalkozás
2020. január 10. 06:36
Az egykor egy tehénnel induló „vállalkozás” ma már mintegy 160 állatot számláló állománnyal rendelkezik, és a DARASSA TEJ Kft. termékei is felkerültek a hazai élelmiszerláncok polcaira.
Pattogatni való kukorica: nem csak finom, de jó üzlet is
2020. január 7. 11:47
A Győr melletti Kránicz tanya a székhelye annak az a Agrogenius Kft-nek, amelyet Kránicz Tamás és Krániczné Mayer Erika alapított tizenöt évvel ezelőtt. A cég mára már nemcsak európai, hanem ázsiai exportra is termel, illetve szerződött partnereikkel termeltet pattogatni való kukoricát. Mindezt olyan sikerrel teszik, hogy szinte már nem is tudják a rendeléseket kielégíteni, további beszállítókra lenne szükségük… Krániczné Mayer Erikával, a cég vezetőjével beszélgettünk.
Pécsről érkezik a gluténérzékenyek "folyékony kenyere"
2019. november 29. 06:38
Két-három év fejlesztés áll a Pécsi Prémium Lager gluténmentes változata mögött, ennyi idő kellett ahhoz, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú ellenőrzési követelményeknek.
Zöld Kert-TÉSZ: a prémium minőség garantált
2019. november 27. 13:43
A gyorsaság nagy szerepet játszik a sikeres értékesítésben, a betakarítást követő egy héten belül a paprikának meg kell érkezni a rendeltetési helyére, a boltok polcaira.
230-400 forintért veszik át a vaddisznót - jelenleg csúcsszezon van
2019. november 19. 05:38
Az összes vadfajra és annak minden fő húsrészére van az évnek ebben a szakaszában igény, azonban az őszi-téli hónapokban jellemzően a vaddisznóra a legmagasabb.
GLOBUS: A nagyjából jó nem elég, csak a százszázalékos…
2019. november 11. 11:06
Elsősorban borsó, kukorica és zöldbab, illetve szárazáru feldolgozása történik a GLOBUS-nál. A borsó, a kukorica és a zöldbab egyaránt hazai termelőktől érkezik a gyárba.
A tárolóknak csak a fele alkalmas a gabona szabványos raktározására
2019. november 8. 05:47
A tapasztalatok alapján az év eleji készletek ellenőrzésekor a mennyiségek több mint felénél található valamilyen minőségi probléma.
A liba felöltöztet, de le is tud vetkőztetni…
2019. október 28. 13:16
A nyíradonyi Szilágyi László közel negyven éve libákkal foglalkozik, ahogy maga mondja, végig járta a létra valamennyi fokát, egyet sem hagyott ki. A vele készített interjú során tapasztalatairól mesélt.