Borkoktélok a kánikulai napokra
2024. július 15. 16:40
Idén is folytatódik a tavalyi promóció, amelynek célja az, hogy a fiataloknak megmutassák a minőségi magyar bor sokszínűségét.
Ellenőrzések a Tisza-tónál: már rendesen kezet mosnak a vendéglátósok
2024. július 10. 15:40
A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.
Zsíros kakas, lábatlan tyúk
2024. július 6. 10:10
A zsíros kakas egyetlen gramm kakast sem tartalmaz, sőt húst sem, zsírt viszont annál inkább, mellette pedig kukoricát.
„Kóstolgatja” az embereket a madárinfluenza vírus
2024. június 8. 12:10
Elhullott házimacskánál is azonosították a kórokozót. Ezzel együtt az emberi fertőződés kockázata továbbra is elhanyagolható.
Már tudjuk, mitől csökkent a fecskék száma
2024. május 27. 14:40
Ha az ízeltlábúak csökkennek, akkor veszélybe kerülhetnek más, ízeltlábúakkal táplálkozó hüllők, kétéltűek vagy számos madárfaj is.
Bukdácsoltak a fehérjeporok a Szupermenta tesztjén
2024. május 21. 10:10
A Nébih az állati eredetű proteinporokra fordította figyelmét, összesen 21 csokoládé ízesítésű fehérjeport vizsgáltak.
Mit tegyünk, ha rovar mászik a fülünkbe?
2024. május 11. 14:10
Hazánkban, a statisztikák szerint, a leggyakoribb nemkívánatos vendégek a szúnyogok, a hangyák és a pókok.
Kicselezhetjük a klímaváltozást: melegkedvelő spenót, egyenesen Új-Zélandról
2024. április 27. 12:10
A klimatikus változások miatt egyre forróbb nyarak kevésbé viselik meg, mint a Spinacia oleraceát. Ez pedig az íze mellett még egy további érv, hogy kertünkben helyet szorítsunk neki.
A hódok is gyéríthetők, de nem vadászhatók
2024. április 23. 13:40
A hódok a csemetékkel és több méter átmérőjű fákkal is megbirkóznak. Nem kerülik ki a védett fajokat sem, így az őshonos fűzfák és a nyárfák is a fogaik közé kerülnek.
Vanília: mind a mai napig kézzel termékenyítik
2024. április 20. 12:10
Kapható többféle színű, formájú kis tasakban, műanyag flakonocskában az igazit pedig üvegkapszulába zárják, hogy semmihez sem fogható aromáját megőrizze. Hogy miről beszélek? Természetesen a vaníliáról.