Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Tartsa értékeit biztonságban tudatos tervezéssel

KITE Zrt.

A gazdaságok életében az érték többféle értelemben is megnyilvánul. Lehet az az ingatlan, a beruházási eszköz, vagy az inputanyag, de a földön lévő termény is. Ideális esetben ezek beszerzése, megtermelése egy átlátható és több oldalról biztosított rendszer része, mely tervezhető és ezáltal kiszámítható is.

A tervezés folyamata mindennapos, de ebbe a piac hirtelen változásaiból adódó szélsőségeket is be kell építeni, amit az elmúlt időszak eseményei kapcsán is megtapasztalhattunk.

Egy mai magyar gazdálkodó a szélsőségek viharában éli a mindennapjait, beruházásai, de akár a termelésének folyamata is kitett az ingadozó árfolyampiacnak, a gyökeresen megváltozott pénzpiaci környezetnek, az ellátási láncok problémáinak vagy az időjárás hektikusságának.

Balogh Viktor ezúttal Csige Kálmánnal, a KITE Alkusz, valamint Magyary Péterrel a KITE Hiteliroda vezetőjével beszélgetett arról, hogy miért érdemes előre tervezni, hogy értékeinket biztonságban tudhassuk.

A jövedelmező biztonságról szóló sorozat előző és legfrissebb epizódja itt érhető el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Raktározás során fellépő problémák - terménytárolási teendők

2024. szeptember 16. 05:40

A raktári károsítók az esetek 99%-ában valamilyen, sokszor banális hiba miatt jelennek meg a betárolt terményekben. Ezeket a hibákat együttesen a raktári higiénia elleni vétségek névvel lehetne jellemezni és szinte ezernyi van belőlük.

Kiváló hibridek Magyaratádon – 25 éves a KWS

2024. szeptember 12. 10:10

Az idei esztendő is megmutatta, hogy a növényvédelmi problémák vagy a toxinok jelenléte a terményben mennyire meg tudja keseríteni az életünket.

Itt vannak a búza és repce posztregisztrációs fajtakísérletek eredményei

2024. szeptember 8. 10:10

A GOSZ-VSZT-NAK kísérletek eredményeiről készült összefoglaló kiadványokat a szervezők nyilvánosan elérhetővé tették ebben az évben is.

3–5 tonnás hozamokkal kezdődött a kukorica betakarítása – nincs már perspektíva a növényben?

2024. szeptember 5. 11:10

Augusztus 28-án hazánk nagy részén 150-200 mm víz hiányzott a felső 1 méteres talajrétegből, és az ilyen évjáratok egyre gyakoribbak lesznek.

Dell” Agro Plus – zöldtömegnövelés a vegetáció elején

2021. március 19. 15:07

A biostimulátorok – többek között – arra hivatottak, hogy a növények természetes életfolyamatainak, támogatásával tompítsák a kedvezőtlen talaj- vagy környezeti hatásokat, megadva az esélyt a terméspotenciál kiaknázásához a kevésbé optimális feltételek mellett is. Ne felejtsük el, hogy a biostimulátorok megválasztása érzékenyebb feladat, mint a növényvédő szereké vagy a hagyományos lombtrágyáké! Összetételük és hatásuk ismeretében csak a megfelelő növényi fenofázisában való kijuttatásuk hozhatja a várt eredményt.

Újabb telephelyet nyitott a KITE Szerbiában

2019. május 9. 12:30

A KITE Zrt. hosszú távon öt bázis létesítését tervezi Szerbiában, mely biztosítja majd a vállalat komplex tevékenységének megismertetését a szerbiai termelőkkel. Az újvidéki után a következő lépés a legújabb telephely megnyitása Topolyán.

Bőtermő, ellenálló – a KITE repce hibrid portófóliója

2023. július 6. 13:33

A KITE, mint a magyar mezőgazdaság piacvezető integrátora az innovatív technológiák elterjesztésével, korszerű termelési eszközökkel és új hibridek/fajták bevezetésével segíti partnereit. A portfóliónkban szereplő repcehibridek már bizonyították, hogy magasabb hozamokat és nagyobb termésstabilitást képviselnek. Az idei év újdonsága az LG ASPECT, mely egy rendkívül nagy alkalmazkodóképességgel és korszerű növényvédelmi képességekkel rendelkező hibrid. Tudjon meg róla többet cikkünkben és tájékozódjon repce portfóliónkról!

Tíz évnyi munka megkoronázása

2021. augusztus 27. 08:24

A KITE Zrt. Precíziós Gazdálkodási Rendszere (PGR) idén márciusban nyerte el a Magyar Innovációs Szövetség elismerését, az ünnepélyes díjátadásra viszont csak a napokban került sor a Pesti Vigadó Dísztermében megrendezett eseményen.