Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Válasz az ellátási láncok problémájára a logisztika hatékonyabbá tételével

KITE Zrt.

Az ellátási láncok a mai globalizálódó világunkban kifejezetten hosszúra is nyúlhatnak. Egy mai magyar gazdálkodónak alapvető fontosságú, hogy a gépek, az alkatrész, a műtrágya és egyéb inputanyagok, jöjjenek azok a világ bármely pontjáról, rendelkezésére álljanak a megfelelő időben. Ezt azonban - pillangó effektus módjára - bármilyen apró hatás is keresztül húzhatja.

Hogyan érhető el az, hogy ezek a több láncszemből álló utak lerövidüljenek a leggyorsabb elérést biztosítva a termelőnek? Hogyan lehet hatással egy sztrájk, egy járvány, vagy akár a Szuezi-csatorna kiesése a magyar gazdaságok mindennapi működésére? Milyen kapacitások és gondolkodásmód szükséges egy integrátor részéről ahhoz, hogy ilyen helyzetekben is a problémamegoldás és a gazdák kiszolgálása legyen az elsődleges mindenek felett?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ podcast sorozatunk ötödik részében Balogh Viktor marketingigazgató, Lévai László, a KITE Zrt. raktározási osztályvezetője, valamint Szerdi Tamás logisztikai főosztályvezető.

A jövedelmező biztonságról szóló sorozat előző és legfrissebb epizódjai itt érhetőek el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Raktározás során fellépő problémák - terménytárolási teendők

2024. szeptember 16. 05:40

A raktári károsítók az esetek 99%-ában valamilyen, sokszor banális hiba miatt jelennek meg a betárolt terményekben. Ezeket a hibákat együttesen a raktári higiénia elleni vétségek névvel lehetne jellemezni és szinte ezernyi van belőlük.

Kiváló hibridek Magyaratádon – 25 éves a KWS

2024. szeptember 12. 10:10

Az idei esztendő is megmutatta, hogy a növényvédelmi problémák vagy a toxinok jelenléte a terményben mennyire meg tudja keseríteni az életünket.

Itt vannak a búza és repce posztregisztrációs fajtakísérletek eredményei

2024. szeptember 8. 10:10

A GOSZ-VSZT-NAK kísérletek eredményeiről készült összefoglaló kiadványokat a szervezők nyilvánosan elérhetővé tették ebben az évben is.

3–5 tonnás hozamokkal kezdődött a kukorica betakarítása – nincs már perspektíva a növényben?

2024. szeptember 5. 11:10

Augusztus 28-án hazánk nagy részén 150-200 mm víz hiányzott a felső 1 méteres talajrétegből, és az ilyen évjáratok egyre gyakoribbak lesznek.

Rhyzo Plus® - gyökerestől oldja meg a problémát

2023. április 20. 15:32

A RHYZO PLUS® egy organikus, gyökeresedést stimuláló készítmény, amely kiváló alternatívája a hormonokra alapozott termékeknek.

50 éve az agrárium megbízható partnere a KITE Zrt.

2023. február 19. 11:47

2023 különleges a KITE számára, hiszen ebben az évben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját.

Ha terményt kell szállítani, a Joskin Trans-CAP pótkocsi az ideális választás! (videó)

2021. augusztus 19. 11:40

A Joskin belga cég által gyártott pótkocsik egyik legkedveltebb típusa a teknős felépítményű Joskin Trans-CAP család. A pótkocsi 4500-as típustól a 6500-as típusig érhető el, egy- és kéttengelyes kivitelben. Tekintse meg videón is a legújabb pótkocsit!

Gépészet Videó

Zöld feltételek és ami mögötte van – A 12% feletti lejtőn való gazdálkodással szerzett idei tapasztalatok

2023. november 23. 15:40

A mezőgazdasági támogatások rendszere napjainkban jelentős változásokon megy keresztül, melynek hátterében az EU által megfogalmazott elvárások állnak. Ilyen az idén bevezetett „Feltételesség rendelet” is, amelyet beépíteni a mindennapi gazdálkodásba, nem kis kihívás a termelőknek.