Agrárgazdaság

Új gépekkel és üzemcsarnokkal bővült a Nyíregyházi-Kenyérgyár

MTI

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű élelmiszeripari fejlesztés valósult meg a sütőipari termékeket gyártó Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft.-nél, a projektzáró ünnepséget csütörtökön tartották a nyírségi megyeszékhelyen.

Az eseményen Krámer Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás keretében a termelés bővítéséhez szükséges gépeket vásároltak, valamint egy új, több mint kétezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok épült, amelynek tetején napelemes rendszert létesítettek.

Az 1,64 milliárd forint összköltségű beruházás 623 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 640 millió forint hitelfelvételből valósult meg, amihez a társaság 421 millió forint saját erőt biztosított.

A 190 munkavállalót foglalkoztató, a multinacionális üzletláncoknak is beszállító nyíregyházi üzemben tavaly 5500 tonna friss és 4600 tonna fagyasztott terméket állítottak elő – tette hozzá az igazgató.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. 2021. évi árbevétele 3,9 milliárd forint, adózott eredménye pedig 304 millió forint volt, a 2020-as évet 3,6 milliárd forintos árbevétellel és 202 millió forint nyereséggel zárta.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elszállhatnak a műtrágyaárak?

2024. október 17. 14:40

Nőnek az energiaárak, és emelkedik a karbamid világpiaci ára is. A közel-keleti háború hamarosan rányomhatja bélyegét a műtrágyapiacra.

Fellendülőben van a gabona világpiaci ára

2024. október 15. 09:40

A gabonaárak egy héten belül globálisan a gabona fajától és típusától függően 1,5-3,0%-kal emelkedtek a határidős piacokon.

Közepesen alakult a szeptember az agrárcégeknek a tőzsdén

2024. október 13. 14:10

A Case, Steyr és New Holland márkákkal fémjelzett globális traktorgyártó CNH Industrial NV árfolyama 10,1 százalékkal emelkedett szeptemberben.

Az ukrán agrárszektor vesztesége elérheti a 83 milliárd dollárt

2024. október 12. 08:10

Az ukrán mezőgazdaság orosz invázió miatti közvetett vesztesége a betakarítás csökkenése miatt elérheti a 83 milliárd dollárt.

Megkapta az AEF tanúsítványt a Weed-It ISOBUS alkalmazása

2021. március 20. 05:37

Az évek során a gyomfelismerés és megszüntetés technológiáját folyamatosan fejlesztették, de a Weed-It filozófiája nem változott: precíz, egyszerű környezetkímélő gyomirtás.

Kincset rejtő erdő - új tanösvény nyílt a Mecsekben

2020. június 14. 07:37

Az 1,4 millió forintból kialakított 2,4 kilométeres, Kincset rejtő erdő elnevezésű tanösvény a Hetvehelyről Sás-völgybe vezető útról indul, és egy erdei tornapálya útvonalán keresztül a Bakonyához tartozó Erdő házáig vezet.

Automatizált csírázási tesztrendszer

2021. augusztus 7. 05:43

A fejlesztésben alkalmazott MARVIN nevű kamerarendszer segítségével számos felvétel készíthető a kérdéses vetőmagból növekedő palántákról, amelyek ezt követően egy kategorizálást végző szoftverrel kerülnek összeköttetésbe.

Nagy István: komoly kihívásokkal néz szembe a lúdágazat - kitörési pont a termelői integráció

2022. szeptember 11. 06:37

Komoly kihívásokkal néz szembe a lúdágazat, az egyik legkomolyabb probléma a madárinfluenza, ami idén főleg a víziszárnyas ágazatban okozott jelentős problémákat.