Gépinfo
Gépinfo

KITE Napok a hódmezővásárhelyi alközpontban (+KÉPEK)

KITE Napok a hódmezővásárhelyi alközpontban (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Az idei rendezvény középpontjában az állattenyészetéshez kapcsolódó tömegtakarmány előállítás, illetve annak kezelésével, manipulálásával és kiosztásával kapcsolatos gépesítési-, logisztikai feladatok bemutatása állt.

A KITE Zrt.  – kapcsolódóan az április 24-26. között megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokhoz – gazdag programmal várta partnereit hódmezővásárhelyi alközpontjában. A cég ugyanis legfrissebb újdonságait már mintegy hat éve hódmezővásárhelyi alközpontjában önálló KITE Napok keretében mutatja be.

KÉPGALÉRIA A KITE NAPOKRÓL >>>

Mint azt Orcsik Gábor műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettestől ez alkalomból megtudtuk, az idei rendezvény középpontjában az állattenyészetéshez kapcsolódó tömegtakarmány előállítás, illetve annak kezelésével, manipulálásával és kiosztásával kapcsolatos gépesítési-, logisztikai feladatok bemutatása állt.

A mostani KITE Napok alkalmával bemutatott gépek közül feltétlenül újdonságnak számítanak a prémium szegmensbe tartozó KUHN zöldvonali gépei, közöttük kaszák, rendsodrók, takarmánykiosztók és bálacsomagolók.

A tömegtakarmány termesztés gépsorában a takarmány előállításban fontos szerepet betöltő állandó és változó kamraméretű hengeres bálázók, valamint az önjáró silózók ebből a sorból sem maradhattak ki, amelyeknek mindegyike John Deere gyártmány.

A bálaszállításban újdonság az akár 70 km/h-s szállítási sebességre is képes (és engedélyezett!) JCB FASTRACK traktor, amely Fliegl bálaszállító pótkocsival – a nyerges vontatóval végzett kamionos szállítással szemben – logisztikai szempontból is sokkal rugalmasabb felhasználási lehetőséget kanál.

A bemutatott gépsort a Geringhoff silófólia töltője, a Joskin kéttengelyes pótkocsija, illetve szilárd- és folyékony szervestrágyaszóró gépe, a JCB teleszkópos rakodógépe, valamint a HÜDIG és az IRRILAND folyékony szervestrágyázásra is alkalmas csévélhető öntözőberendezése zárta.

(Dr. Demes György – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gumiabroncs nagy szállítókapacitáshoz és teherbíráshoz

2024. április 30. 16:10

A flotációs képesség a talajtömörödés csökkentésében jut szerephez, az alacsonyabb gördülési ellenállás üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Új traktorok készülnek a Kioti boszorkánykonyhájában

2024. április 29. 08:10

Az RX40-es család a Kioti RX20-as szériájának egyfajta frissítése. Ebből is két modell létezik egyelőre, az RX6640 (66 LE) és RX7340 (73 LE).

Ki merné próbálni, mit tud a Temu 25 ezer forintos láncfűrésze?

2024. április 28. 16:10

Létezik működő motoros láncfűrész durván 25 ezer forintért? Egy amerikai favágó-influenszer kipróbálta, mit tud a Temuról rendelt gép.

Izmos törzscsuklós traktor készül Fehéroroszországban

2024. április 28. 08:10

A legújabb traktorok az 5350AG (350 LE), 5450AG (440 LE) és 5550AG (490 LE) típusjeleket viselik, és immár 13,5 literes motorokkal és 16/4-es váltókkal vannak felszerelve.

Önjáró fűkasza és gyomirtó gép az 50 legjobb mezőgazdasági gépinnováció között

2018. március 5. 10:46

Permetezőgép, traktorok, salátabetakarító- és gyomirtó gép, öntözőrendszer, sőt, üvegházakba fejlesztett fotoperiodikus lámpa is a díjazott innovációk között.

Új M6002 traktor-sorozatot dob piacra a Kubota

2020. február 25. 15:47

Az M6002 széria négyhengeres, 6108 Stage V motorral van felszerelve, amely a Stage V normáknak felel meg. Ennek köszönhetően megbízhatóbb és hatékonyabb, mint elődje.

Continental: TractorMaster és CombineMaster

2018. április 20. 07:15

Új név és programbővítés.

Tudja-e Ön? Melyek a világ legnagyobb traktorai?

2020. március 20. 17:02

Milyen jellemzők alapján mondjuk egy traktorra, hogy a legnagyobb? Geometriai méret? Motor teljesítmény? Vontatási képesség?