A hívószó 2023-ban: a takarékosság

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Karintia Kft. a szója-, illetve gabonavetőmag-piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A szója hazai vetésterülete, illetve a 2023-as kilátások kedvező színben tüntetik fel a kultúrát. A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási események, a gazdasági környezet hektikussága azonban a gabonafajta-választást jelentősen befolyásolják.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Pájtl József, Tamási)

2018. október 12. 16:43

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS Smaragd, a KWS Kasmír és KWS Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Tolna megyei Tamási térségében is bizonyíthatott.

Lesz elég tápanyag? Hogyan javítsuk a talajainkat? - VulcanAgro tanácsok Mezőfalváról

2022. június 15. 09:07

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is olyan időjárási szélsőségekkel lehet találkozni, amelyeket látva egyértelmű: ahhoz, hogy termelni lehessen, előbb vagy utóbb a gazdálkodóknak talajt kell javítaniuk.

Gabonáink helyzete a Dél-Alföldön - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2023. február 21. 11:09

Sipos gazda határszemléje a Dél-Alföldön.

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

04:58

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

2019. február 22. 09:27

Felbolydult a magyar határ, február 15-étől ugyanis szabad a műtrágyázás a hazai szántóföldeken. Mivel az időjárás és a talajviszonyok is kedvezőek a munkaművelethez, így napok óta zúgnak a traktorok, dolgoznak az egyre modernebb műtrágyaszórók. Nincs ez másképp Sárkeszin sem, ahol a Szabó Családi Gazdaságnál már differenciáltan juttatták ki az első fejtrágyát 190 hektárnyi repcére.

Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal - Jó Gazda Program

2023. február 27. 09:22

A Jó Gazda Program már nem ismeretlen a hazai gazdálkodók számára.

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

7:18

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

2023. december 7. 11:40

Az idei Agritechnica kiállításon a Väderstad talajművelő gépei mellett vetőgépeinek portfólióját is az érdeklődők elé tárta. A jól ismert Tempo megjelenése a hazai és nemzetközi piacon tíz évre nyúlik vissza, és természetesen hűen a vállalat innovatív megközelítésének, a termékfejlesztés máig is tart. Amennyiben nagy területen nagy mennyiségű és méretű mag vetése a cél, a Tempo megfontolandó lehetőség a gazdák számára, hiszen a folyamat kevés utántöltéssel megoldható. A gép központi mag-, és granulátumtartályának köszönhetően a gép hátsó részén, a vetőegység fölött nem helyezkedik el tartály. A nyomottlevegős vetési elv, magadagolás az új kialakítás mellett a régi maradt, de ez nem minden...

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

4:41

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

2023. szeptember 20. 09:55

Mit hozott az idei év, és vajon megóvható az almaültetvény a jelenlegi, európai uniós szintű növényvédőszer-hatóanyag kivonások mellett? Hazánkban az Európai Uniós egyéb országokéhoz hasonlóan, szintén szűkül az alma termőterülete, bár sokkal drasztikusabb mértékben: míg az ezredfordulón 42.000 ha volt hazánkban, addig szűk negyed évszázad alatt az almatermő terület megközelítőleg felére, 20.500 ha-ra csökkent.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Podgornik Zsolt, Nagyhegyes)

2018. október 18. 07:55

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A Smaragd, a Kasmír és Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyes térségében is bizonyíthatott.