Gépinfo
Gépinfo

Franciaországban bemutatkozik a John Deere elektromos traktora

Franciaországban bemutatkozik a John Deere elektromos traktora

Agrofórum Online

A John Deere egy valóban jövőbemutató traktorral jelentkezik a jövő február 26-án nyíló párizsi nemzetközi agrárkiállításon. A SIMA Agribusiness show egyik látványossága lesz az elektromos traktor, a SESAM, mint a zéró károsanyag kibocsátású mezőgazdasági vontatók előfutára.

A villanymotorok másik előnye, hogy a legkisebb fordulatszámtól biztosítják a teljes forgatónyomatékot, így nincs szükség bonyolult áttételezésekre. Azt a tömeget viszont, amit a hajtásláncon és a dízelmotor mellőzésén megspórolt a gyár, ne hiányoljuk, nem lett pillekönnyű a SESAM (Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery), hiszen a traktor motorházfedele alatt sorakoznak a 130 kilowattóra összkapacitású lítium-akkumulátorcsomagok. (A Tesla legnagyobb kapacitású akkumulátora 100 kilowatt.)

john_deere_sesam_2

A cég ugyan a forgatónyomatékot nem hozta nyilvánosságra, de azt igen, hogy a SESAM hajtásáról két, egyenként 150 kilowattos villanymotor gondolkodik, amelyek együttes teljesítménye nagyjából 400 lóerő. A műszerfal monitorán többek között leolvasható az akkuk töltöttségi szintje, a menetsebesség és hogy milyen teljesítménnyel dolgoznak a motorok.

john_deere_sesam_1

Ha olyan munkát végzünk, amihez szükség van a csúcsteljesítményre, a SESAM csak négy óra hosszat működőképes, de ne felejtsük el, hogy egyelőre kísérleti modellről van szó.

(blog.syngenta.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Irány a vadon: Nissan X-Trail N-Trek a kalandvágyó családoknak

2024. május 15. 14:10

Az N-Trek, a Nissan új családi SUV-ja akár elektromosított összkerékhajtással, vízálló kárpitozással is elérhető.

Megbénította a traktorokat a szokatlanul erős geomágneses vihar

2024. május 15. 07:10

Észak-Amerikában a vetési munkálatokat is megzavarta a geomágneses vihar, mert a traktorokat vezérlő navigációs rendszerek működésképtelenné váltak.

Egyre népszerűbbek az SUV-modellek a használt autók piacán

2024. május 14. 10:10

13%-kal több használt autó cserélt gazdát 2024 első negyedévében, mint egy évvel korábban. A vevők az alsó középkategóriát és az SUV-kat keresik.

Van már egy gazda, aki kizárólag robotokkal műveli a területeit

2024. május 14. 08:10

A masinái akár 30 órát is képesek egyvégtében dolgozni, ráadásul a talajra gyakorolt káros hatásuk is kisebb, mint a hagyományos gépeké.

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Mikor debütál a Claas Axion Terra Trac?

2020. június 16. 13:32

A gumihevederes járószerkezetek jobb vontatási hatásfokának és talajkímélő hatásának érvényesítése érdekében, a CLAAS cég nemcsak az egyedi alkalmazásra összpontosít, hanem az előnyök rendszerszintű megvalósítására is képes géprendszerrel rendelkezik.

Massey Ferguson 7S széria – piros hetes, ami mindent visz

2023. augusztus 28. 22:40

A vörös gyártó 7-es számmal kezdődő szériái mindig is hathengeres motorral és olyan tulajdonságokkal voltak ellátva, amelyek révén kiváló univerzális erőgépekké váltak a 150-200 lóerős kategóriában. A piros hetes mindent visz itt is igaz: talajmunkára, szállításra, speciális célfeladatok tökéletes elvégzésére lett kifejlesztve az MF 7S, mindezt egyszerre, hatékonyan és a kezelő kényelmét maximálisan szem előtt tartva.

Kategóriájában a leggazdaságosabb: STEYR Profi 4145 S-Control 8 hajtóművel

2018. március 22. 07:58

A vadonatúj S-Control 8 hajtóműnek köszönhetően a STEYR Profi 4145 fajlagos hajtóanyag-fogyasztása 258 g/kWh értékre csökkent, ami kategóriájának messze a legtakarékosabb traktorává teszi.