Gépinfo

Üzemanyagtartállyal kombinált pótsúly a hosszabb üzemórákért

Agrofórum Online

Praktikus megoldásnak tűnik a traktorok orrsúlyát üzemanyagtartállyal, valamint tárolórekesszel kombinálni, ahogyan az egy angol cég kínálatában megjelent.

A pótsúlyozás ahhoz szükséges, hogy a traktor vonóerejét a munkagép igényeihez állíthassuk. A vontatóképességet a motorerő mellett az adhéziós tömeg is meghatározza, vagyis a hajtott kerekekre eső tömeg és a munkagépen képződő erők eredője.

Ma már több helyen találkozhatunk pótsúlyozási kalkulátorokkal, így nem kell „saccra” meghatározni a szükséges kiegészítő tömeget. A John Deere például azt javasolja, hogy a traktorokat 45–56 kg/LE közé kell pótsúlyozni, ez jó fogódzót jelent minden márka esetében.

A pótsúlynak nem kell „passzív” súlynak lennie, ezt vallja az angol Agriweld cég is, amely különféle „kiegészítőkkel” kínál frontsúlyokat az erőgépek számára. A legújabb terméke a pótsúlyt kombinálja az üzemanyagtartállyal, így kettős hasznot kínál a kezelőnek.

A maximális tömege 1800 kg, és belül egy 500 literes tárolótér található, amely egyrészt 210 liter üzemanyag befogadására szolgál, másrészt pedig tárolóhelyként az egyéb szükséges eszközök számára. A pótsúly tank nélkül is kérhető, ebben az esetben a rakodókapacitása jelentősen megnő.

A gyártó olyan extrákat is vállal a kivitelezés során, mint az egyedi színválasztás, feliratozás, LED-lámpák, a tároló kibélelése, és még zsírzópisztolyt is adnak a termékhez. Igény esetén az összsúlyt akár 1100 kg-ig is le tudják vinni, de ilyenkor is megmarad az 500 literes tárolókapacitás.

Az Agriweld ígérete szerint a különleges pótsúly bármilyen nagyobb traktormárkával kompatibilis. Ami a teljes palettájukat illeti, összességében 300 és 3500 kg között tudnak pótsúlyokat kínálni, a lehető legváltozatosabb tulajdonságokkal, egyedire szabható módon.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Pontpermetezés: a rengeteg előny mellett megmutatkoznak a hátrányok is

2024. szeptember 16. 16:10

Normál gyomnyomás esetén legfeljebb a táblák 25 százalékát kellett kezelni, így 80 százaléknyi herbicidmennyiséget sikerült megtakarítani.

Küzd a Pöttinger is, nincs jó évük a mezőgépgyártóknak

2024. szeptember 16. 13:10

A Pöttinger értékesítései 491 millió euróra estek. Ez nagyjából annyi, mint két évvel ezelőtt (akkor 506 millió volt), viszont jelentős csökkenésnek számít a tavalyi 641 milliós forgalomhoz képest.

Guruló áramfejlesztővé változtatható a Toyota Land Cruiser 300-as

2024. szeptember 13. 13:40

Eddig áramforrásként nem volt használható a Toyota legendás típusa, mostantól azonban az alapjárat-emelővel négykerekű generátorként is működhet.

45 éve rozsdamentesen: Massey Ferguson 135

2024. szeptember 12. 16:10

A traktor eddig 14 ezer üzemórát dolgozott, de a kuplungja is eredeti még, jól összerakott, kiforrott konstrukcióról van tehát szó.

Tippeljen: a Föld melyik országában adják el a legtöbb traktort?

2023. december 14. 13:40

Azt eláruljuk, hogy óriási számokról van szó: ebben az elképesztő tempóban fejlődő régióban csak 2022-ben 912 ezer traktort állítottak munkába, és 680 ezret 2023 első 9 hónapjában.

Agresszív, vonzó külsőt kapnak az új Steyr traktorok

2023. szeptember 9. 13:10

Régi legendát élesztett újjá az osztrák Steyr. A Plus traktorcsalád a 80–120 LE-s teljesítménytartományt öleli át, és agresszív, vonzó megjelenése minden későbbi Steyr erőgépre átkerül majd.

Tojásokon gördült a Case IH nagytraktor

2024. április 1. 12:10

Vajon egy ember vagy egy 26 tonnás nagytraktor fejt ki nagyobb nyomást a talajra? Egy erre vonatkozó kísérlet nagy meglepetéssel járt.

Traktorral lopta el ismerőse munkagépét

2023. január 12. 11:37

Traktorral lopta el ismerőse munkagépét Csesztregről az 52 éves gyanúsított.