Agrárközélet
Agrárközélet

80 méterig bárki fúrhat kutat

80 méterig bárki fúrhat kutat

Agrofórum Online

80 méteres mélységig ingyenessé teszi a kútfúrást a kormány – jelentette be Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A tárcavezető jelezte, hogy azt javasolják a parlamentnek: azokon a településeken, ahol nincs érvényben tiltás vagy kiemelt vízvédelmi feladat, ott 80 méter mélységig ingyenesen, engedély nélkül lehessen kutat fúrni. Ez az ország 88 százalékát érinti – tette hozzá. Minden településen meg lehet mondani, hogy milyet lehet, erről az önkormányzatoknak a vízvédelmi hatóságokkal együttműködve kell rendeletet hozni.

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Az alattomos orosz támadások már Kanada mezőgazdaságát és élelmiszer-ellátását fenyegetik

2024. augusztus 13. 13:10

Idén eddig az észak-amerikai ország titkosszolgálata 13 ilyen támadást azonosított egyedül az agrárszektorban.

Miből legyen sövény? II. rész – lombhullató sövénynövények

2019. június 26. 04:37

Milyen lombhullató, gyorsan növő vagy éppen dekoratív növényfajok alkalmasak sövény telepítéséhez? Melyik sövénynövény-fajnak mik az igényei, mire érdemes fokozottan ügyelni a kiválasztásnál?

Hogyan öntözzük a szobanövényeket?

2023. március 13. 05:38

A szobanövények öntözésénél több irányból kell megvizsgálni a kérdést, mert kicsit összetettebb, mint ahogy elsőre tűnik. Először is melyik szobanövényről beszélünk? Vajon minden szobanövényt egyformán öntözünk?

Miért nem terem nálam sem az őszibarackfa, sem a sárgabarackfa?

2023. november 3. 04:39

Érdeklődöm, hogy meg tudnám-e menteni az őszi- és sárgabarackfámat, melyek kb. 4-5 évesek? Az őszibarack már egyszer virágzott, volt rajta 30 szem barack, de kb. 2 cm-es méretnél lehullott minden termés. Azóta nem virágzik, nem terem, a fa kérge kicsit szürkés. A sárgabarackfa is egyszer virágzott, termés nem volt rajta.

Nem lehet homokra építeni…

2019. április 25. 03:47

Növelni kell a mezőgazdaságban is a hatékonyságot, ehhez pedig új technológiák szükségesek. Idetartozik a precíziós gazdálkodás, az integrált növényvédelem és az előrejelzés is.