24℃ 12℃
május 1. Fülöp, Jakab, Zsaklin, Jefte, József
Zöldség

Miért olyan drága a paprika? + videó

Agrofórum Online

Biztosan sokakban felmerül a kérdés, hogy miért olyan magas a korai, hajtatásból származó zöldségek ára? A kérdés megválaszolásához Kaponyás Ilona független szaktanácsadó szakértelmét vettük igénybe - hol máshol, mint egy szedés előtti hajtatottpaprika-állományban.

Kaponyás Ilona több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a (többek között) hajtatásban termesztett növények tápanyag-utánpótlása, termesztése, növényvédelme területén. Különösen a paprika ,,régi társa” a szaktanácsadónak: a kultúra immár három évtizede áll a figyelem fókuszában.

Pont szedés előtti fázisban érkeztünk a termesztő berendezésbe: a paprikaillat utánozhatatlan... (Fotó: Dabis Balázs Silvius)
Pont szedés előtti fázisban érkeztünk a termesztő berendezésbe: a paprikaillat utánozhatatlan… (Fotó: Dabis Balázs Silvius)

A téma körbejárásához legjobbnak egy paprikatermesztő-berendezést találtunk, és a szedés előtti illatozó állomány közepén számos hasznos, magyarázó jellegű információ hangzott el. Bízunk benne, hogy a videó megtekintése megértésre ösztökéli majd a nézőinket – nekünk, az Agrofórum stábjának számos ponton felnyílt a szeme a pénzügyi oldal tekintetében…

Videónkért kattintson az alábbi képre, a szakértővel készült további, szamóca tematikájú riportunkat pedig itt tekintheti meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új tájfajta a kínálatban: megérkezett a Herencsényi paradicsom

2025. április 25. 13:10

A hazai tájfajta paradicsomok népszerűsítésében úttörő szerepet vállaló Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) idén új fajtával bővíti palettáját.

Téli Parázs: a nagydobosi sütőtök újjászületése

2025. április 17. 08:10

Egy házaspár húsz éve dolgozik azon, hogy a legendás nagydobosi sütőtök újra méltó helyére kerüljön a magyar gasztronómiában.

Az oltott növények jelentősége a zöldséghajtatásban

2025. április 2. 11:10

Az oltást eredetileg a monokultúra miatt kezdték el használni, hogy növényvédelmi problémákat kerüljenek el általa.

A magyar dinnyetermesztők átálltak a vöröshagymára is

2025. február 24. 08:10

A vöröshagyma termesztése csak profi termelés, és korszerű, magas hozamú fajták használata mellett jövedelmező.

Óriásberuházás valósulhat meg Mosonmagyaróvár térségében

2019. május 20. 08:17

Ha a beruházás a tervek szerint elkészül, s jelentősen megnő a paprika-, paradicsom- és az uborkatermelés, az nemcsak a magyar piacot látja el egész évben, de magas hozzáadott értékű áruként jóval jövedelmezőbb, mint a gabonanövények értékesítése.

A talaj nélküli termesztésből származó paprikának valóban gyengébb a beltartalma? Most kiderült!

2024. június 10. 09:10

A fogyasztók nem találtak különbséget a két termesztőközegen termett paprikabogyók között, rácáfolva a közkeletű vélekedésre.

Palántanevelés otthon? Mikor és hogyan? Mire figyeljünk?

2020. március 7. 09:17

Még sosem voltak palántáim. Érdemes laikusként is belevágni a palántanevelésbe? Mire kell figyelnem?