Rekordhozam a KWS Kukorica Termelési Versenyek történetében

Rekordhozam a KWS Kukorica Termelési Versenyek történetében

Agrofórum Online

A KWS Magyarország Kft. 2015-ben indította útjára Szemes Kukorica és Silókukorica Termelési Versenyeit hagyományteremtő céllal. Az eredményeket a KWS téli partnertalálkozó rendezvényein hirdették ki. 2019. január 15-én, Zalakaroson, míg 2 nappal később Hajdúszoboszlón vehették át a díjazottak az oklevelüket és a nyereményüket. Összesen 17 díjat osztottak ki.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Százmilliós gépeken is tanulhatnak a MATE agrárhallgatói

2021. december 2. 20:19

KITE tanszék is lesz a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetemen. A gyakorlati agrároktatást erősíti az a stratégia megállapodás, amit november 30-án Nádudvaron kötöttek meg a mezőgazdasági vállalat és a MATE vezetői. A mindkét fél számára kölcsönösen előnyös partnerség új távlatokat nyit a modern agrárdigitalizációs megoldások hazai elterjesztésében. Az egyetem és a KITE közötti a kapcsolat már nem új keletű, az évtizedekre nyúlik vissza, a lehetőségek most azonban sokkal kiterjedtebbek lesznek.

Szántóföldtől a ketchupig

2020. június 9. 07:02

A hideg és száraz időjárás kifejezetten kedvezőtlen az ipari paradicsom termesztéséhez, az idei év tehát nem kezdődött jól. A palánták lassan fejlődnek, de ez 2019-ben is hasonlóan alakult, és végül jók lettek a terméseredmények. Nyárlőrincen ez a harmadik esztendő, hogy ifjabb Forgó István családi gazdaságában ketchup alapanyag készül a kezdeti 9, majd 17 hektárt kibővítve ezúttal 22 hektáron.

Folyékony nitrogén gyártásába kezd a VulcanAgro, de továbbra is a talajjavítás a cél

2022. október 7. 14:42

A Vulcan Agro abban hisz, hogy amit ma csinálunk, annak nem biztos, hogy holnap már eredménye lesz. Inkább két, három vagy akár öt éves távlatban gondolkodnak a talajjavításban.

Magyar gazdák! Számítunk rátok a koronavírus-járvány idején, köszönjük a munkátok!

2020. március 20. 20:21

A kukorica vetése nem maradhat el, az állatokat etetni kell, a gyümölcsösökben nem állhat meg a munka a koronavírus-járvány idején sem. A gazdálkodók előtt minden eddiginél nagyobb kihívás áll. Termelni a koronavírus miatt kialakult világválság idején. Mi bízunk a termelők szakértelmében! Számítunk rátok, és köszönjük a munkátokat!

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2:59

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2023. november 7. 15:00

A ,,csipszüzem" szó hallatán olajban sült termékek sejlenek fel előttünk, de a manufaktúrában egy eltérő technológia segítségével, helyi zöldséget felhasználva készítik el ezt a nem mindennapi -valóban kézműves terméket. Ásotthalom környéke homokos vidék, így első sorban zöldségek termesztésére nyílik lehetőség. Így honosodhatott meg a régióban a batáta, vagyis édesburgonya-termesztés is, és itt zajlott az 'Ásotthalom 12' fajta nemesítése is, amely többek között a termékek alapjául szolgál.

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

05:07

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

2019. május 6. 05:17

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszér a bugaci homokhát és a dunavölgyi sík találkozásánál fekszik, a térségben a gyenge homok és a kötött, szikes réti talajok gyakran egy táblán belül is váltják egymást. Így aztán nem véletlen, hogy Németh András fiatal gazdálkodó már néhány éve a helyspecifikus gazdálkodásra helyezte a hangsúlyt, tavaly pedig precíziós szakmérnök is lett. A kukorica tavaszi vetését április végéhez közeledve fejezte be.

Fenntartható napraforgó és kukorica talajművelés nélkül

2021. május 28. 12:05

A 2020-as no-till kukorica kísérletek táblaátlaga hektáronként nettó 11 tonna lett, a 33 hibridből 23 hozott efölötti eredményt, a legjobbak pedig valamivel a 13 tonna/hektár hozam fölött álltak meg.

Így termessz húsos somot szakszerűen

2020. május 21. 07:24

A som egy ősi növényünk, a magyar tájkultúra része, amit számos hazai településnév is bizonyít - többek között a festői szépségű Somogy megyében. Az utóbbi években ráadásul egyre népszerűbb a gyümölcse és az abból készített termékek is hódítanak a piacon. Többek között ezért döntött úgy négy éve Simon Attila csányi gyümölcstermesztő, hogy 3,7 hektáron somültetvényt telepít a hagyományos kertészeti kultúrái mellé.