Agrárközélet
Agrárközélet

Tűzgyújtási tilalom érvényes az ország teljes területére

Tűzgyújtási tilalom érvényes az ország teljes területére

Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága 2019. március 6-tól az egész ország területére tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Az elszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között gyúlékony állapotba került, így az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válik. Ezek miatt a tűzveszélyes időszak (tűzgyújtási tilalom) fenntartása a korábban kihirdetett megyékben indokolt továbbra is, míg 2019. március 6-tól (szerda) Budapest, valamint Baranya, Tolna, Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyékben szükséges elrendelni.

Így szerdától az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete!

2024. május 17. 12:10

Ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatunk mind a 10 nemzeti park igazgatósággal.

Súlyos támadás érte a Lemkent, az ügyfelek türelmét kérik

2024. május 16. 09:10

A bűnözők további illetéktelen hozzáférését és garázdálkodását megakadályozandó az összes IT rendszerük működését felfüggesztették.

Ezt kell tudni az öntözött területek műholdas ellenőrzéséről

2024. május 7. 11:10

Az egységes kérelem benyújtásakor a kérelmező köteles megjelölni minden táblát és bejelentett területi elemet, amelyen öntözési tevékenységet kíván folytatni.

Áll a bál a glifozát miatt

2024. május 4. 10:10

A Bayer glifozát gyomirtó szere emberi jogi aktivisták szerint egészségügyi és környezeti kockázatot jelent, ezért fordultak az OECD-hez.

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom

2020. június 2. 11:39

Továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeset forrása lehet.

Eddig csaknem 230 ezer hektár mezőgazdasági területre jelentettek aszálykárt

2022. június 28. 12:39

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól.

Mától ismét tűzgyújtási tilalom van a keleti országrészben

2019. március 26. 08:03

A csapadékmentes időjárás hatására fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tűzesetek esélye.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében tilos a tűzgyújtás

2018. július 27. 09:29

Egy autóból vagy vonatból kidobott égő csikk, a járó autó kipufogójából áramló hő vagy az elhagyott üveghulladék is meggyújthatja a növényzetet.