Gépinfo
Fizetett tartalom
Gépinfo
Fizetett tartalom

50 ÉV OROS – 50 HÓNAP GARANCIA

50 ÉV OROS – 50 HÓNAP GARANCIA

Linamar Hungary Zrt.

A jövő sok váratlan meglepetést tartogathat a gazdák számára, azonban az aratás sikerét többé nem kell a jövőre bíznia! Biztosítsa kukorica betakarításának sikerét 50 hónapon keresztül OROS kukorica csőtörő adapterrel! Az OROS 50. jubileumi szülinapja alkalmából a gazdák bizalmát 50 hónap garanciával jutalmazza meg.

Az OROS CORNADO típusú csőtörők tervezése során a megbízhatóságra, a tökéletes száraprításra, a súlycsökkenésre törekedtek. Az univerzális vázszerkezetű adapterek 6-, 8-, 12-, 16-soros fix és 6-, 7-, 8-, 9-, 12-soros összecsukható kivitelben készülnek, 50-, 70-, 76,2-, 80 cm sortávolságra vetett kukorica betakarítására alkalmasak.

 

A formai változtatásokon túlmenően számos szerkezeti fejlesztést is végrehajtottak, amelyek közül a törőegységeknél elért jelentős súlycsökkenés a legmeghatározóbb. A kivételes igénybevételre tervezett hajtóműházak alumíniumból készülnek. A törőhengerek egyszerűen fel- és leszerelhetők.

A négykéses törőhengernek köszönhetően kevesebb szár kerül a kombájnba, illetve kevesebb üzemanyag szükséges az aratáshoz. A jobb szárlehúzás érdekében a különleges bordával szerelt kések ötvözik a régi, bordás és a késes típus előnyeit. A törőhenger-bordák mellett a henger csigája is cserélhető.

A hosszú élettartamú kanalas láncok feszítése automatikusan zárt, gondozásmentes egység segítségével történik. Soronkénti biztonsági kapcsoló szavatolja a hajtóműházak, valamint a kanalas láncok extrém terhelés elleni védelmét, hosszú élettartamát.

A törőhengerek alatt helyezkedik el a szárzúzó berendezés. Kialakításának és elhelyezkedésének köszönhetően a speciális keményfémmel felszórt kétoldalas kések a törőhengerek által „megfogott” szárat 5-6 cm-es darabokra aprítják a szár állagától függetlenül. A száraprítási paraméterek akár 11-13 km/h betakarítási sebesség mellett is változatlanok.

A hagyományos lánchajtást felváltotta a kardánhajtás, amely semmilyen karbantartást nem igényel a betakarítási időszak alatt. A csőtörő adapterek opciós kiegészítőkkel is felszerelhetők, amelyek között a talajkövető rendszer, az oldalmagasító, az elektromos vagy hidraulikus működésű törőléc-távolság állító berendezés és a csonktaposó is megtalálható.

Az adapterek színes műanyag burkolattal készülnek, ami a súlycsökkenés, a jobb csúszási képesség, a kopásállóság és a fagyállóság tekintetében is egyaránt előnyös megoldásnak számít. Az adapterekhez napraforgó betét is beszerezhető ez által az adapter kukorica és napraforgó betakarítására egyaránt alkalmassá válik.

A tökéletes talajkövetés és a még alacsonyabb tarlójú szárzúzás érdekében az adapterek automatikus talajkövető rendszerrel szerelhetők fel. A különösen magas kukoricaállományokban ajánlott az oldalmagasítás használata, az esetleges csőveszteségek minimalizálása érdekében, „fekvő” állományban pedig oldalsó csiga.

Előnyök:

  • Nemzetközi bemutatókon elért eredmények alapján a világ egyik legjobb szárzúzója (apró, egyenletesen szétterített zúzalék)
  • Más adapterekkel szemben alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás
  • Nagyobb betakarítási sebesség: akár 10-12 km/h (állománytól függően)
  • Alumínium hajtóműházak, autóipari minőségben (könnyített szerkezet)
  • Nagy kopásállóságú, keményfém felszórt zúzókés
  • Korszerű kardánhajtás (minimális karbantartási igény)
  • A kombájnnak megfelelő színben rendelhető

Szántóföldi mérések igazolják, hogy a nagyobb teljesítményű, új kombájnokon gazdaságosabb a szélesebb, több soros adapter alkalmazása a betakarítás során. A 6 és 8 soros csukható adapterek EUSTANDARD közúti közlekedésre is alkalmasak! Ennél nagyobb csukható és fix vázas adapterekhez szállítókocsit ajánlunk.

Héjja Csaba

csaba.hejja@linamar.com
+36 20 585 9666
www.oros.hu/hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Aknára is hajthat a Steyr golyóálló traktora

2024. május 4. 12:10

A gyártó egyelőre két Terrus CVT modellt alakított át páncélozott fülkésre, és nem titkoltan a NATO-tagországok piacait célozza meg velük.

A Ford felfüggeszti az új F-150 Lightning szállítását

2024. május 3. 13:10

A Ford minőség-ellenőrzési okok miatt leállította a 2024-es gyártású F-150 Lightning pickup szállítását. Egyelőre nem tudni a pontos okokat.

Gumiabroncs nagy szállítókapacitáshoz és teherbíráshoz

2024. április 30. 16:10

A flotációs képesség a talajtömörödés csökkentésében jut szerephez, az alacsonyabb gördülési ellenállás üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Új traktorok készülnek a Kioti boszorkánykonyhájában

2024. április 29. 08:10

Az RX40-es család a Kioti RX20-as szériájának egyfajta frissítése. Ebből is két modell létezik egyelőre, az RX6640 (66 LE) és RX7340 (73 LE).

4 keréken többszörös betakarítási hatékonyság – Így takaríthatsz meg időt és pénzt a csukható OROS CORNADO vágóasztallal

2020. május 22. 16:00

Prémium kategóriás OROS CORNADO kukoricabetakarító adapterünk nem csupán fix, hanem csukható kivitelben is elérhető az OROS adapterek iránt érdeklődők számára, amely számos előnnyel rendelkezik.

Virtuális gépbemutató már hazánkban is

2020. november 1. 04:36

Az adaptereiről itthon és külföldön egyaránt ismert orosházi Linamar Kft. törte meg a jeget hazánkban, amikor a feltette a hálóra bemutatóját.

Minden szem számít - Több szem több pénzt hoz

2020. május 15. 09:46

Az idei tavasz igen száraz időjárása és a járvány helyzet okozta válságos helyzet az agráriumot és valamennyi gazdaságot is próbára tett. Ilyen helyzetben minden erőforrásra szükség van, ezért még nagyobb hangsúlyt kapnak azok az erő- és munkagépek, amelyekkel a mezőgazdaságban dolgoznak. Most még nagyobb jelentőséggel bír az, hogy napraforgó-betakarításkor a lehető legalacsonyabb szemveszteségi mennyiséggel dolgozzunk, hogy maximalizálni tudjuk a bevételi forrásunkat.

A legújabb fejlesztések - Kombájn konferencia az AGROmashEXPO-n

2018. február 2. 10:39

Az adapterek fejlesztése és gyártása területén hazánk nagyhatalomnak tekinthető, mivel három nemzetközi szinten is elismert cégünk van.