Gépészet
Gépészet

Magyar kiállítók az Agritechnica 2017 kiállításon

Magyar kiállítók az Agritechnica 2017 kiállításon

Agrofórum Online

A világ mezőgép-fejlesztési törekvéseit bemutató nemzetközi seregszemlén, az Agritechnica rendezvényen a legnagyobb külföldi kiállító országok mellett Magyarország korábban sosem látott létszámmal vett részt. A hivatalos tájékoztató szerint 16, saját felmérés szerint 19 magyarországi cég vett részt a kiállításon.

McHale R68-78 vontatott rendsodró

Az Agritechnica kiállítás folyamatos növekedése és fejlődése kihat a magyar mezőgépiparra is. A DLG nyilvántartásában szereplőkön kívül meg kell említenünk azokat is, akik valamely világcég leányvállalataként működnek hazánkban, például a Claas Hungária Kft., és így termékeiket az anyavállalatnál mutatják be. Fontos kiemelni azokat a gépgyártókat, amelyek függetlenül a tulajdonosi helyzettől hazai fejlesztéssel és/vagy gyártással jelentkeztek (BPW Hungaria Kft., Busa Bt., Claas Hungária Kft., Fliegl Kft., GSI Hungary Kft., Güttler Kft., Linamar Zrt., Mc Hale Kft., Optigép Kft.).

A hazai reprezentánsok közül kiemelt figyelmet érdemelnek azok, akik nemcsak gyártással, hanem fejlesztéssel is foglalkoznak.

Ezek közül a legismertebb a Claas Hungária Kft., amely a kombájn adapterek és ferde felhordók gyártása, fejlesztése és kutatása területén globális „játékosnak” tekinthető. Termékei természetes szereplői minden nagy mezőgép kiállításnak.

A BPW-Hungaria Kft. a mezőgazdasági járművek és gépek futóműveivel kapcsolatos megoldásokat mutatott be. A BPW AGRO Drive hidraulikus segédhajtású tengely nagyobb teljesítményt biztosít nehéz terepen; az AGRO Hub újdonsága, hogy az adatok ISOBUS kommunikációs csatornán továbbíthatók a mezőgazdasági gép kijelző készülékére (a fejlesztésben közreműködött a hazai Ro-Sys Softvare Kft.); a GSLA 9000 kormányzott tengely.


BPW AGRO Hub futómű ISOBUS kommunikációval

Az ír McHale társaság, a zöldtakarmány betakarító gépek specialistája, magasabb szintre emelte magyarországi tevékenységét. A szolnoki gyártóbázison megkezdődött a mezőgazdasági gépek hazai fejlesztése. Ennek első terméke a kiállításon bemutatott R68-78 vontatott rendsodró.

Az Agritechnica kiállításon a nagy hagyománnyal rendelkező Linamar Zrt. és Optigép Kft. kombájn adapterei már megszokott és elismert gyártmányok Hannoverben. Újdonságot jelentett viszont a Busa Bt. bemutatkozása. A kecskeméti székhelyű mezőgépgyártó az európai piacon is szeretné bemutatni saját fejlesztésű, szabadalmaztatott, forgó kapás talajművelő gépeit, amelyek hazánkban már nagy sikerrel bizonyítottak.

 

Külön kiemelendő, hogy a hagyományos mezőgépgyártók mellett megjelentek, a napjainkban a fejlődést meghatározó infokommunikációs területen dolgozó cégek is (Agrovir Kft., Digitroll Kft., Ro-Sys Softvare Kft.).

Feltétlen érdemes megemlíteni, hogy nemcsak a kiállítók, hanem a díjazottak között is találhattunk magyar céget. A GSI Hungary Kft. elnyerte az Agritechnica 2017 Silver Innovation Award díjat a két légpárnás ponyvából álló Flexwave Grain Silo Unloading System ürítő rendszerével.

Mindez azt szemlélteti, hogy nem halt ki a magyar szellem a mezőgép-fejlesztésben. Ezért is fontos és jelentős a magyar részvétel. Jó lenne, ha legközelebb magyar nemzeti pavilon is lenne, mert szeretnénk, ha nemcsak mi, hanem a versenytársak is tapasztalnák, hogy van és nem is csekély magyar mezőgépipar.

(Jóri J. István – Agrofórum Online)

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Vektor - VEDD ÉS VIDD! - Még idén, rugalmas ügyintézéssel, készletről!

2019. december 12. 17:06

Mi a Vektornál törekszünk rá, hogy olyan termékportfóliót állítsunk össze, mely azon kívül, hogy kielégíti ügyfeleink igényit - hisz a legmagasabb szintű agrotechnikát garantálják-, egy fenntarthatóbb, környezetkímélőbb technológiát is képviseljen.

Case IH újdonságok az Agritechnicán

2019. december 10. 09:36

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Permetező Unimog és öt felújított MB-Trac - Mercedes traktorszerelem Dunavecsén

2019. december 9. 14:38

Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti a Mercedes háromágú csillaga. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik az emblémát, hanem mezőgazdasági gépek. Amikor ott jártunk, öt MB Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja és gyűjti a német gyártmányú, univerzális erőgépeket.

Gépészet Videó

Case IH újdonságok az Agritechnicán

2019. december 10. 09:36

A Case IH új fejlesztéseinek széles skáláját (traktor, kombájn, bálázó) mutatta be a kiállításon, ahol az új LB436 HD bálázó a “Szalma és takarmány” kategóriában, míg a DataConnect az “Elektronika” kategóriában nyerte el az “Az év gépe 2020” díjat.

Agritechnica 2019

2019. október 21. 16:17

A hannoveri kiállítás újdonságainak konkrét megismerésére néhány hetet még várni kell.

Kiosztották az AGRITECHNICA 2019 Innovációs díjait

2019. szeptember 26. 11:35

A zsűri az idei évben egy arany- és 39 ezüstérmet osztott ki. Az aranyérmet a John Deere Walldorf GmbH & Co. KG (a Joskin céggel közös) terméke a 8R traktorokhoz kifejlesztett eAutoPower gearbox e8WD hajtómű kapta.

Hamarosan indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny

2019. október 24. 04:36

2019. október 30-án indul az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj verseny. A nevező cégek 2019. november 21-ig tölthetik fel pályázataikat a www.termekfejlesztesidij.hu oldalra.