Agrárközélet
Agrárközélet

Sütőiparban a németek állnak az élen

Sütőiparban a németek állnak az élen

Agrofórum Online

Az Európai Unióban a sütőipari termékek kiskereskedelmi piacát Németország vezeti Franciaország és Olaszország előtt.

A kiskereskedelmi forgalomban értékesített sütőipari termékek mennyisége Németországban tavaly 6,11 millió tonnára, a 2015-ös 6,1 millió tonnás szint fölé emelkedhetett az Statista grafikonja szerint, amelyet az Euromonitor adatai alapján készítettek el. A grafikonban az adatok ezer tonnában szerepelnek és az Európai Unió azon országait veszi sorba, ahol a legtöbb sütőipari terméket értékesítik a kiskereskedelemben.

A második helyen Franciaország áll, ahol kis mértékben csökkenhetett a sütőipari termékek forgalma, ezzel szemben a bronzérmes Olaszországban tízezer tonnás növekedést vártak a nem végleges adatok alapján.

A listán negyedik helyre az Egyesült Királyság került, ahol csaknem harminc tonnával kevesebb sütőipari terméket adhattak az üzletekben. Ötödik helyen Spanyolország áll, ahol viszont négy év alatt 58 ezer tonnával bővülhetett a piac. Majd Lengyelország következik csaknem hatvanmillió tonnás mínusszal. Az első tízbe Románia, Hollandia, Belgium és Csehország fért még be.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

PANNATURA és Biogazdálkodási napok

2024. július 4. 14:50

Az Esterházy Alapítványok 2024-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Az utolsó herceg, Esterházy V. Pál örököse, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, megteremtve ezzel a mai vállalkozási sikert döntően meghatározó, erőteljes növekedésre képes gazdasági vállalkozások előfeltételét.

Hamarosan újra: Bábolnai Gazdanapok

2024. július 3. 15:40

A nagy hagyományokkal rendelkező mezőgazdasági kiállítást az idén szeptember 5–7. között immár 37. alkalommal rendezik meg.

KertAkadémia, a kihagyhatatlan program kertbarátoknak

2024. június 29. 10:10

Egyre nagyobb az igény a saját termelésű zöldségekre és gyümölcsökre. A KertAkadémia Konferencia és Szakmai Nap célja a tudásátadás.

Hungarikum lett az Aranyfácán sűrített paradicsom és a szaloncukor

2024. június 28. 16:10

A Hungarikum Bizottság legutóbbi ülésén 3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

Bizakodóak a nagy európai uniós búzatermelő országok

2019. június 10. 10:39

A négy legnagyobb európai uniós búzatermelő bizakodó jelentéseket adott azt követően, hogy a tavaly nyári és az idei kora tavaszi aszály után megjött az eső – tudósított a Reuters.

Még nem lélegezhetnek fel a német gabonaszállítók

2021. február 7. 10:34

A Rajna az árupiaci termékek, a gabonafélék és takarmányok, illetve a szén és az olajtermékek, fontos szállítási útvonala. A magas vízszint már a hét eleje óta problémákat okoz a régióban.

Az alacsony vízállás akadályozza a rajnai terményszállítást

2023. június 20. 10:17

A sekély víz azt jelenti, hogy a hajóüzemeltetők pótdíjakat számolnak fel a fuvardíjak mellett, hogy kompenzálják a nem teljesen megrakott hajókat.

Jó hír a gabonaszállításban: emelkedett a Rajna vízállása

2023. június 27. 08:03

A németországi Rajna vízszintje a folyó nagy részén a normál szint közelébe emelkedett a múlt heti heves esőzések után, de egyes északi és középső területeken még így is túl sekély maradt.