Agrártámogatások

Meghosszabbították a REL-pályázatok beadási határidejét

NAK

Az Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért című, VP3-16.4.1-17 kódszámú pályázat benyújtási határideje 2020. március 31-re módosult.

A pályázati felhívás a benyújtási határidőn kívül a korábbiakhoz képest egyetlen vonatkozásban változott. Célok és támogatható tevékenységek körének vonatkozásában a felhívást összehangolták, az időközben megjelent és az e pályázati felhívás keretében támogatást kapott REL csoportok számára is nyitva levő, „A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén” című (VP3-4.2.1-4.2.2-19 azonosító számú) felhívással.

A kettős finanszírozás elkerülése érdekében e pályázat keretén belül az élelmiszer-feldolgozási és borászati beruházásokkal nem támogathatóak, mert azok „A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén” című (VP3-4.2.1-4.2.2-19 azonosító számú) felhívás keretén belül kaphatnak támogatást. A VP3-16.4.1-17-es és a VP3-4.2.1-4.2.2-19-es azonosító számú pályázatok egymástól függetlenül megpályázhatóak.

A pályázati felhívás egyéb tekintetben az eredeti kiíráshoz képest nem változott. A korábbi elvárások, követelmények, kizáró okok, és értékelési szempontok változatlanul érvényben vannak. A pályázati kiírás részletei itt érhetők el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

VP képzési kötelezettség: csak egyszer kell teljesíteni!

2024. július 16. 14:40

Aki a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolt képzési kötelezettségének eleget tett, annak a téves tájékoztatással szemben nem kell újra jelentkeznie.

Terem a pénz, csak le kell szedni: 50 milliárd kertészeknek

2024. június 27. 14:40

Megjelent a hazai kertészeti termelést fejlesztő új pályázati kiírás, kisebb termesztők és nagyberuházók egyaránt pályázhatnak.

Megjelent a fiatal erdők állománynevelését támogató pályázati felhívás

2024. június 24. 11:40

A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként.

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

2024. június 17. 16:10

A fejlesztésekhez kapcsolódóan az alap támogatási intenzitás mértéke 50%, de ez bizonyos esetekben 70%-ig növekedhet.

76 milliárd forintot különítettek el a fiatal gazdák támogatására

2018. március 28. 11:27

A Vidékfejlesztési programban 76 milliárd forintot különítettek el a fiatal gazdák támogatására, a keretösszeg mintegy 50-50 százalékban oszlik meg a beruházások és az induló gazdák támogatása között. 

Újra lehet pályázni az Év Tanyája díjra

2019. december 4. 11:33

Az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év Tanyája szakmai díj felhívását. Az ez évi kiírásban három kategóriában mérettethetik meg magukat a tanyagazdák.

Még várják a jelentkezőket a Digitális Bemutató Gazdaság pályázatra

2022. november 15. 12:34

Meghosszabbított határidővel 2022. november 25-ig lehet jelentkezni a Digitális Agrárakadémia Digitális Bemutató Gazdaság pályázatára. A digitális megoldások megismerése a gyakorlatban, működés közben a leghatékonyabb, ezért bővítik a Digitális Agrárakadémia országos kapcsolatrendszerét és együttműködéseit.

30 milliárdos pályázat kertészeknek

2020. szeptember 4. 17:06

Az egész évben folyamatos, biztonságos primőrkínálat biztosítása érdekében a kertészeti ágazat az eddigi támogatások mellett 30 milliárd forintos keretösszegű  további fejlesztési forrásra számíthat – jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Szentesen, a IX. Magyar Paprika Napja szakmai rendezvényen.