Agrártámogatások
Agrártámogatások

Egységes kérelem: elektronikusan is igényelhető jelszó

Egységes kérelem: elektronikusan is igényelhető jelszó

NAK

Április 6-át követően lehetővé vált az egységes kérelem-meghatalmazás elkészítéséhez szükséges jelszó igénylése elektronikus úton is. Ez az űrlap, a papíralapú G1040 nyomtatvány elektronikus megfelelője.

A tájékoztatás a Kincstár honlapján megtalálható. Felhívnánk a figyelmet a következőkre:

  • Ha már rendelkezik jelszóval, úgy nem szükséges újat igényelnie!
  • Ha az adott kérelem benyújtására már rendelkezik érvényes meghatalmazással, és elektronikus úton nem kíván új meghatalmazást benyújtani, nem szükséges jelszót igényelnie!
  • A jelszót minden esetben az ügyfél részére küldik!
  • Ha az ügyfél rendelkezik ügyfélkapus/cégkapus tárhellyel, úgy a Kincstár a jelszó iránti kérelem benyújtását igazoló dokumentumot az ügyfél tárhelyére küldi.
  • Ha az ügyfél nem rendelkezik ügyfélkapus/cégkapus tárhellyel, a jelszó iránti kérelem benyújtását igazoló – jelszót nem tartalmazó – dokumentum a benyújtó tárhelyére érkezik.
  • A jelszó értesítő ebben az esetben az ügyfél levelezési címére, ennek hiányában lakóhely/székhely címére postai úton kerül megküldésre.
Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra

2024. április 30. 14:10

Az Európai Parlament és a Tanács az állati eredetű élelmiszerek különleges higiéniai szabályainak megállapításáról szóló rendelete a futómadarakat a „tenyésztett vad" kategóriába sorolja.

Elindult az új agrártámogatási honlap

2024. április 22. 09:10

Annak érdekében, hogy a KAP Stratégiai Terv kapcsán minden releváns információ egy helyen legyen elérhető, az Agrárminisztérium új honlapot indított el, a kap.gov.hu oldalt.

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújtanak

2024. április 19. 16:10

Az MBH Banknál már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását.

Megkezdődtek az átütemezett terület- és állatalapú támogatás-kifizetések

2024. április 15. 16:10

Csaknem 48 ezer termelőhöz, 11 jogcímen több mint 55,6 milliárd forint támogatás érkezett meg a Magyar Államkincstártól a rendkívüli átütemezésnek köszönhetően.

Gazdainfó: előzetes ellenőrzések, fontos határidők és aktuális pályázatok

2021. június 18. 08:16

A tavaszi munkálatokon túl, lassan az aratásra készülve se hagyjuk figyelmen kívül az ügyfélkapus értesítéseket! Az MVH ugyanis az előzetes ellenőrzések után az ügyfél tárhelyére küldött végzésben hívta fel a figyelmet az egységes kérelem hibáira. A túligényléssel, az átfedéssel érintett táblák esetén június 21-ig van lehetőség a szankciómentes pontosításra. Eddig küldhetőek be az eddig nem csatolt kötelezően beküldendő dokumentumok is az egyes jogcímek esetén.

Az idei évben is sor kerül az egységes kérelmek előzetes ellenőrzésére

2018. május 31. 09:50

A Magyar Államkincstár a már beadott egységes kérelmeket adminisztratív úton ellenőrzi, és az esetlegesen tapasztalt hibákról, hiányosságokról elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül tájékoztatja az ügyfeleket, meghatalmazottjaikat/kamarai meghatalmazottjaikat.

Egységes kérelem: ma lejár az utolsó határidő

2020. június 9. 09:08

Június 9. a végső határidő! A beadott kérelmeket június 2-ig lehetett adatváltozás miatt szankciómentesen módosítani. Június 3. és június 9. között jelzett változtatási igény már az érintett táblára járó támogatási összeg munkanaponkénti 1 százalékos csökkentésével járt.

Fontos határidő az egységes kérelem kapcsán

2022. június 17. 14:43

Június 20-ig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására.