A PepsiCo, Inc. ki akarja terjeszteni regeneratív gazdálkodási gyakorlatát 7 millió hektár területre 2030-ra. A világcég becslései szerint az erőfeszítés az évtized végéig legalább 3 millió tonna üvegházhatásúgáz-kibocsátást szüntet meg. A további 2030-as célok közé tartozik a mezőgazdasági ellátási láncban több mint 250 000 ember életkörülményeinek javítása és a legfontosabb összetevők 100 százalékban fenntartható termelésből való beszerzése.
„A globális élelmezési rendszer előtt álló sürgős kihívások állnak, minden tervnek foglalkoznia kell a mezőgazdasággal, az emberek táplálékforrásával és az éghajlatváltozás, valamint az egyenlőtlenség kezelésének kulcsfontosságú kérdésével” – mondja Ramon Laguarta, a PepsiCo elnöke és vezérigazgatója. „A világ egyik vezető élelmiszer- és italgyártó vállalataként a rugalmas élelmiszer-rendszer elengedhetetlen a számunkra, és lehetőségünk van arra, hogy érdemi változásokat hajtsunk végre. A PepsiCo pozitív mezőgazdaság menetrendje kiemelten kezeli a beruházásokat, az innovációt és a mezőgazdasági partnereinkkel folytatott együttműködés javítását. Partnereinkkel együtt dolgozva csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátásunkat” – tette hozzá.
A PepsiCo pozitív mezőgazdaság menetrendjének célja a növények és összetevők beszerzése a regeneratív mezőgazdasági folyamatokból, azok felgyorsításával és a mezőgazdasági közösségek megerősítésével.
A regeneratív gazdálkodási gyakorlatok elterjesztése 7 millió hektáron a céljuk. Ez körülbelül megegyezik a cég által a világ minden tájáról felhasznált növények termőterületével. Az iparág vezető partnereivel folytatott együttműködések révén a vállalat 2021 végéig több mint 500 000 hektárnyi amerikai mezőgazdasági földterületre terjeszti ki a regeneratív mezőgazdasági programokat. A PepsiCo tovább folytatja a demonstrációs gazdaságok globális hálózatának bővítését, amely lehetővé teszi a módszerek elsajátítását és 2020-ban több mint 350 gazdaságban lesz erre lehetőség.
Több mint 250 000 ember megélhetésének javítása is cél a mezőgazdasági ellátási láncban és közösségeikben, ideértve a nők szerepét is. A PepsiCo munkáját a globális értékláncához kapcsolódó legkiszolgáltatottabb gazdálkodói közösségekre összpontosítja.
A legfontosabb összetevők 100 százalékát fenntartható folyamatokból akarja beszerezni a cég. A PepsiCo 60 országban termeszt növényeket, és több mint 100 000 munkahelyet támogat a mezőgazdasági ellátási láncban.