Agrárközélet

Skót gabonakereskedő jelentett csődöt

Kép: Google Utcakép

Az Alexander Inglis & Sons gabonakereskedő, a brit whisky- és desztillálóipar egyik vezető gabona-beszállítója kért csődvédelmet.

„Az üzlet a gyengébb kereskedelmi környezetben szenvedett az elmúlt hónapokban a 2020-as gyenge termés és a COVID-járvány hatásiból eredő keresletcsökkenés miatt” – áll a témában kiadott közleményben.

„A cég igazgatósága megállapította, hogy a legjobb megoldás a jelenlegi helyzetben a cég felszámolása annak érdekében, hogy a hitelezők az elérhető maximális értékhez juthassanak hozzá” – közölték.

A vállalkozás öt gabonafeldolgozó üzemet működtet Kelet-Skóciában, forgalma mintegy 100 millió angol font és 40 alkalmazottat foglalkoztat – számolt be a nemzetközi mezőgazdasági szaksajtó a brit Thomson Reuters hírügynökségre hivatkozva.

Az ICE Futures Europe nyilatkozatában közölte, hogy a társaságot felfüggesztették az Egyesült Királyság takarmánybúza határidős piacán, így törölték a szerződtetett, regisztrált gabonakereskedők listájáról.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megvan, kit választott új elnöknek a NAK a lemondott Győrffy Balázs helyére

2024. szeptember 13. 13:13

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. szeptember 13-án tartotta meg az erről döntő országos küldöttgyűlését.

Ő lehet Győrffy Balázs utóda a NAK élén

2024. augusztus 30. 08:40

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsoltot jelölik a NAK élére, a 304 országos küldött szeptember 13-án dönt a javaslatról.

Kátrányka, a kátrányba ragadt sün szerencsés története

2024. augusztus 26. 12:40

Rosszul indult a szerda egy tündéri fiatal sün számára. Szerencsére nem hagyták cserben (azaz kátrányban), így jól végződött az eset.

Azonnali hatállyal távozik Győrffy Balázs, a NAK elnöke

2024. augusztus 23. 12:40

A pápai születésű agrárszakember 2013-tól töltötte be a NAK elnöki tisztét. A tisztségre további két alkalommal, 2017-ben és 2022-ben is újraválasztották.

Csődbe ment az osztrák mezőgépgyártó

2024. február 16. 12:10

Univerzális eszközhordozó gépekkel kívánt berobbanni a piacra az osztrák SYN TRAC, amely azonban a pandémia és az ukrajnai háború okozta nehézségekkel nem bírt el, ezért most csődöt jelentett.

100 millió befőttes üveg hiányzik a hazai piacról – bedőlhet a konzervipar

2018. március 6. 08:32

Az O-I Manufacturing Magyarország Kft. ígérete ellenére nem biztosítja a magyar konzervipari cégeknek a termékeikhez szükséges üveget orosházi kohójának felújítási munkái alatt.

Miért ment csődbe Lengyelország legnagyobb traktorgyára?

2021. július 27. 06:36

Az Ursus gyárat 1893-ban Lengyelországban, Varsóban alapította három mérnök és négy üzletember.

Az aszály miatt mennek tönkre a dán farmerek

2018. szeptember 30. 13:45

Ebben az évben eddig már több mint 100 gazdálkodó ment tönkre Dániában a nagy szárazság okozta veszteségek miatt.